Παρέμβαση εισαγγελέα για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για επεισόδιο βίας με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο, για τα οποία υποβλήθηκε αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην υπουργός φέρεται να χειροδίκησε κατά υπαλλήλου, θέλοντας να επιβιβαστεί σε πτήση στην οποία είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης. Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωση του αρνείται ότι άσκησε βία, αναφερόμενος σε λεκτικό επεισόδιο, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

 Λευτέρης Αυγενάκης – Το χρονικό του διαπληκτισμού

Το βίντεο με το περιστατικό μεταξύ του κ. Αυγενάκη και του υπαλλήλου του Ελ. Βενιζέλος κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων).

Κατά την καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ, «ο πρώην υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο.

Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας.

Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού, το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας».

Μετά τη διάδοση του περιστατικού, ο Λευτέρης Αυγενάκης προέβη σε μία «περίπου» απολογία, επαληθεύοντας το συμβάν, αλλά κάνοντας και λόγο για παραπληροφόρηση. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ.

Recommended For You

About the Author: efoni