Παπαστεργίου: Το ΕΣΠΑ είναι παντού γύρω μας και αλλάζει τις ζωές μας

“Το ΕΣΠΑ είναι παντού γύρω μας και αλλάζει τις ζωές μας” τονίζει ο δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Με χαρά υποδέχτηκα στα Τρίκαλα τον Carsten Rasmussen της DG Regio, Προϊστάμενο της διοικητικής μονάδας έξυπνης και διατηρήσιμης ανάπτυξης και υλοποίησης προγραμμάτων για Ελλάδα και Κύπρο.
Συζητήσαμε για το τρέχον και το επόμενο ΕΣΠΑ, για τα προβλήματα που έχουμε αλλά και για όσα ετοιμάζουμε τη νέα προγραμματική περίοδο, αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου.


Επισκεφτήκαμε μερικά από τα δεκάδες έργα που μέσω του ΕΣΠΑ υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στη περιοχή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Διαχειριστική Αρχή.

Η ανάπλαση των πλατειών στο κέντρο, οι κόμβοι στην οδό Ελευθερίας, η ανάπλαση του Ληθαίου, το Μουσείο Τσιτσάνη και ο Μύλος Ματσόπουλου, η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, ο ΣΜΑ και το υπό κατασκευή πράσινο σημείο, το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) στα Μανάβικα, το σπίτι των Τρικαλινών δημιουργών στο Βαρούσι και οι αποθήκες στο ΟΣΕ, τα ερευνητικά προγράμματα για τα αυτόνομα λεωφορεία και τα Yape είναι μόνο κάποιες από τις παρεμβάσεις των τελευταίων ετών.

Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει πως παράλληλα συζητήσαμε για το πώς τα έργα αυτά κουμπώνουν με άλλα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα όπως το Ταμείο Ανάκαμψης (Ανάπλαση του Πρ. Ηλία) και Εθνικά όπως το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης.

Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, της ΠΑΔΥΘ και της eTrikala που παρουσίασαν στους ανθρώπους της DG Regio όλες τις λεπτομέρειες των έργων που έχουμε σε εξέλιξη ή σχεδιάζουμε.


Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον… Μπάμπη στη λαϊκή αγορά που σε άψογα αγγλικά ανέλυσε την κατάσταση και μας κέρασε μανταρίνια! Όλα μετράνε!

 

rpt

Recommended For You

About the Author: efoni