Καταδίωξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:30 όταν άνδρας που αφαιρούσε αντικείμενα από οικοδομή δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Στη συμβολή της λεωφόρου Σπάτων με την οδό Λεονταρίου, εντοπίστηκε άνδρας να αφαιρεί οικοδομικά υλικά από οικοδομή. Στο σημείο έσπευσε ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν τον άνδρα να βρίσκεται στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου. Εκαναν σήμα στο όχημα να σταματήσει ωστόσο ο οδηγός αγνόησε τις εντολές και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
Επιχείρησε να εμβολίσει τις μηχανές της ΔΙ.ΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, στη συμβολή των οδών Αγίων Αναργύρων και Λάσκαρη, ο οδηγός φέρεται να επιχείρησε να εμβολίσει τις μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε κίνδυνο τους αστυνομικούς.
Η καταδίωξη συνεχίστηκε, με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν τελικά να ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Μανιάκη.
Κατά τον έλεγχο στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και αντικείμενα που φέρονται να αποτελούν προϊόντα κλοπής.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, κλοπή, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.