Πέτσας: «Καμία χαλάρωση μέτρων»

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων, ενδεχομένως να υπάρξει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δυτικής Αττικής ή Κοζάνης»: αυτό ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση θα παραμείνει αυστηρά σε αυτό το ωράριο κυκλοφορίας ενόψει των Χριστουγέννων.

«Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο» ανέφερε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αναφορικά με τα «καμπανάκια» σε περιοχές που θεωρούνται «κόκκινες», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μη χρειαστεί».

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση πως μέχρι τον Φεβρουάριο – Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη τήρησης των μέτρων παράλληλα με το πρόγραμμα εμβολιασμών και επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμβολιαστεί πρώτος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο να μην το απορρίπτουν ενώ παράλληλα σημείωσε πως οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer θα φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, όπως είπε, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί – κάτι που είχε ανακοινώσει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και σημείωσε πως εάν τα μέτρα τηρούνται «δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραταθούν».

Υπογράμμισε δε, πως το μέτρο για δωρεάν μαζικά rapid test που ανακοινώθηκε χθες είναι ένα «πολύ σημαντικό μέτρο».

Εξήγησε επίσης πως μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για να υποβληθούν σε τεστ στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί.

Η εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα.

Σχολιάζοντας τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο κ. Πέτσας είπε πως είναι σημαντικό να έχουμε ένα κλειστό κύκλο.

«Να μην ανοίγουμε τις επαφές μας» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας».

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση θα συνεχίζει να την στηρίζει από τις συνέπειες της πανδημίας.

Για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.

Recommended For You

About the Author: efoni