Πέτσας-Γεωργιάδης: Κοινές ανακοινώσεις στις 11- Ποια καταστήματα ανοίγουν

Όπως ανακοινώθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει  από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λειτουργία της αγοράς μέχρι τις γιορτές στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής.

Το μόνο που πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι πως θα ανοίξουν κάτω από αυστηρούς κανόνες τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, η κυβέρνηση εξετάζει την επαναλειτουργία ορισμένων κατηγοριών και αποκλειστικά με τη μέθοδο του  click  away.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των καταστημάτων που φαίνεται πως θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό από τη Δευτέρα περιλαμβάνονται παιχνιδάδικα και καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν σκέψεις να δοθεί «πράσινο φως» για λειτουργία καταστημάτων πώλησης ρούχων και υποδημάτων, πάντοτε με τη μέθοδο του click away, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Στην ίδια λογική, εξετάζεται η πιθανότητα να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο, χωρίς είσοδο δηλαδή στο κατάστημα, και τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων λοιπόν.

 

Recommended For You

About the Author: efoni