Πέθανε ο σπουδαίος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης από κορονοϊο

Την τελευταία του πνοή άφησε από επιπλοκές λόγω κορονοϊού την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 ο σπουδαίος συνθέτης, στιχουργός και μουσικός, Τάκης Μουσαφίρης.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος.

 

Ποιος ήταν ο μεγάλος συνθέτης και στιχουργός που νικήθηκε από τον κορονοϊό

Ο Τάκης Μουσαφίρης γεννήθηκε στα Ιωάννινα αλλά σε μικρή ηλικία μετοίκησε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές.

Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε μαζί με την κιθάρα του αλλά σύντομα έδειξε το ταλέντο του.

Στη διάρκεια της μεγάλης του καριέρας συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.α.

«Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα», είχε δηλώσει η Πίτσα Παπαδοπούλου αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Τάκη Μουσαφίρη στην καριέρα της.

Ο ίδιος είχε εξομολογηθεί ότι προσπαθούσε να μάθει κιθάρα και τους τόνους από μια γειτόνισσα και «ακούγοντας τα κουδούνια των προβάτων».

Σε συνέντευξή του ο Τάκης Μουσαφίρης είχε πει ότι «είχα την τύχη να βρω τραγουδιστές που μπορούσαν να εκπληρώσουν αυτό που ήθελα. Ένας από αυτούς ήταν ο Μητροπάνος, ήταν θεϊκός ο Μητροπάνος»

Μιλώντας, δε, για τους λαϊκούς τραγουδιστές είχε προσθέσει ότι «γύρω στους πέντε πιστεύω είναι αυτοί που έχουν φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι τους όταν τραγουδούν: Είναι ο Μητροπάνος, ο Στράτος Διονυσίου, ο Καζαντζίδης, ο Γαβαλάς και ο Αγγελόπουλος».

 

Ο Τάκης Μουσαφίρης ήταν «πατέρας» μεγάλων επιτυχιών όπως «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Ο Ταξιτζής», «Μυστικέ μου Έρωτα», «Άκου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά» κ.α.

Recommended For You

About the Author: efoni