Πάτρα: Όλες οι εξελίξεις στο θρίλερ των θανάτων των τριών παιδιών

Την ώρα που υπάρχει καταιγισμός πληροφοριών για επικείμενη σύλληψη με αφορμή τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, η οικογένεια παρεμβαίνει και δηλώνει τι πιστεύει για τον θάνατο των παιδιών. 

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της Ρούλας, η οποία προφανώς εκφράζει την θέση της οικογένειας, σε συνομιλία της με το flamis.gr δηλώνει: «Εμείς πιστεύουμε πως ο θάνατος των παιδιών προήλθε από γενετικό πρόβλημα. Δεν κατηγορούμε γιατρούς και δεν κάνουμε λόγο για ιατρικό λάθος». Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόνο ο καρδιακός γενετικός έλεγχος ο οποίος δεν έχει δείξει πρόβλημα. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων γενετικών ελέγχων αναμένονται τον Μάιο. Θα πρέπει να τονίσουμε πως μέχρι σήμερα οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν «δείχνουν» έγκλημα. Μόνο αν ανατραπούν τότε ενδέχεται να κινηθούν διαδικασίες σε διαφορετικό επίπεδο. Εκτός και αν το Ανθρωποκτονιών έχει στοιχεία για το αντίθετο.

Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες προβλήθηκαν στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου για την περίεργη υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα. 

Οι μαρτυρίες αφορούν τη μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, και την… περίεργη συμπεριφορά της, όσο ήταν εν ζωή η Τζωρτζίνα αλλά και όταν πέθανε.

Στην εκπομπή, μίλησε η υπεύθυνη του κέντρου αποκατάστασης, όπου πήγαινε η 9χρονη Τζωρτζίνα, μετά την εγκεφαλοπάθεια που υπέστη στο νοσοκομείο, όταν οι γιατροί την έσωσαν από την ανακοπή.

Οι υπάλληλοι του κέντρου αποκατάστασης συζητούσαν για τις τυπικές επισκέψεις και την ψυχρή έως και αδιάφορη -όπως την χαρακτηρίζουν- στάση της μητέρας της.

Τα λόγια της -τότε υπεύθυνης- στο LIVE NEWS προκαλούν αίσθηση. «Μέσα σε όλα λοιπόν, μου είπε ότι είναι τετραπληγία και ότι έχει και νοητική στέρηση. Της λέω από πού το συμπεραίνετε την νοητική καθυστέρηση; Μου λέει το είπαν οι γιατροί. “Δεν βλέπεις πως είναι το παιδί σου;”Λέω, ξέρετε επειδή υπάρχει… Επειδή η νοητική καθυστέρηση δεν είναι ένα πράγμα για το οποίο μπορείς να αποφαίνεσαι τόσο εύκολα, η τετραπληγία ναι, είναι εμφανής, αλλά η νοητική καθυστέρηση δεν είναι εμφανής. Θέλω να μου δώσετε λίγο χρόνο να δω το παιδί και να σας πω τι βλέπω» τόνισε.

Η 33χρονη επέμενε πως η κόρη της έπασχε από νοητική στέρηση. Κάτι που οι υπεύθυνοι του Κέντρου όχι μόνο δεν είχαν διαπιστώσει αλλά ήταν σίγουροι για το αντίθετο. Ότι δηλαδή το άτυχο κορίτσι ήταν πανέξυπνο και απλά έπρεπε να αγωνιστεί για να μπορέσει στο μέλλον να περπατήσει ξανά…

«Η Τζωρτζίνα δεν είχε, δεν εμφάνιζε κομμάτια νοητικής καθυστέρησης. Δηλαδή είχε εξαιρετική αντίληψη, εξαιρετική μνήμη, οπτική και ακουστική. Προς το τέλος φτάνουμε πλέον να, ήθελα να δω την αναγνωστική της ικανότητα, κρατούσαν δύο συνάδελφοι δύο καρτέλες, ξέρω γω, που είχε είτε μέλι είτε μήλο… κι έβλεπε και της έλεγα: που λέει μήλο; και γύριζε το κεφαλάκι από την πλευρά που έλεγε μήλο. Δηλαδή εγώ έβλεπα ένα παιδί το οποίο μου έδεινε σημάδια ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση. Καταλάβαινε» συμπλήρωσε και τόνισε: «Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο, για το σπίτι όμως δεν μπορώ να σας πω. Όμως μπορώ να σας πω ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι “το πήρα κλαμένο”. Όπως πολύ άσχημα το παραλάβαμε μετά τη μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή».

 

Η μητέρα άργησε στην κηδεία της Τζωρτζίνας, γιατί ήταν για καφέ

Θέμα χρόνου είναι να δρομολογηθούν εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας με το θάνατο των τριών παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ήδη έχει ολοκληρωθεί κύκλος καταθέσεων απο γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.
Σύμφωνα με όσα φέρονται να έχουν καταθέσει δεν δικαιολογείται ο θάνατος της Τζωρτζίνας από ανακοπή καθώς είχε εξεταστεί μόλις μία ώρα πριν.

Εντύπωση επίσης έκανε σε γιατρούς και νοσηλευτές η υποτονική αντίδραση της μητέρας όταν παρουσίασε υποτροπή η κατάσταση του παιδιού καθώς οι γιατροί κλήθηκαν να σπεύσουν για ανάνηψη μόνο όταν η νοσηλεύτρια με την οποία μίλησε η μητέρα έβαλε τις φωνές καταλαβαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

 

Μιλώντας στο Mega φίλη της οικογένειας ανέφερε τα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της οικογένειας πριν και μετά τους θανάτους των παιδιών.
Σοκ προκαλεί επίσης η μαρτυρία της σύμφωνα με την οποία η μητέρα καθυστέρησε να πάει στην κηδεία της Τζωρτζίνας καθώς πριν είχε πάει να πιει καφέ.

Για τις σχέσεις του ζευγαριού η οικογενειακή φίλη αναφέρει ότι οι καβγάδες του ανδρόγυνου είχαν ξεκινήσει πριν ακόμη το θάνατο της Μαλένας το 2019.
Σχετικά με την μητέρα αναφέρει ότι πάντα απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ και αυτή και η μητέρα της πίστευαν στα μάγια.

«Όταν ρωτούσα τους γονείς για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών μου έλεγαν ότι αυτοί οφείλονταν σε γονιδιακό πρόβλημα και απέφευγαν να απαντήσουν. Ήταν σαν να είχαν χάσει ένα πουκάμισο και όχι ένα παιδί » κατέληξε.

Η μητέρα επισκεπτόταν την Τζωρτζίνα με μαγιό – Μετά πήγαινε για μπάνιο στη θάλασσα»

Στο μεταξύ νέες αποκαλύψεις για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα έρχονται στο φως καθώς άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον Γολγοθά του παιδιού ανοίγουν πλέον το στόμα τους και αποκαλύπτουν πτυχές του δράματος.

Ενδεικτική η μαρτυρία της υπεύθυνης του κέντρου αποκατάστασης στο οποίο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα το καλοκαίρι του 2021.
Μιλώντας στο Mega χαρακτηρίζει ψυχρή και αδιάφορη τη στάση της μητέρας το διάστημα που το παιδί νοσηλευόταν με παράλυση.

Όπως υποστηρίζει η υπεύθυνη του κέντρου η μητέρα της Τζωρτζίνας υποστήριζε με σθένος ότι η μικρή είχε νοητική υστέρηση κάτι όμως που δεν είχαν διαπιστώσει οι υπεύθυνοι του κέντρου.

«Το παιδί είχε εξαιρετική αντίληψη» ανέφερε η υπεύθυνη του κέντρου αποκατάστασης και σημειώνει ότι το κέντρο παρέλαβε σε πολύ άσχημη κατάσταση την Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή που υπέστη.

Αλγεινή εντύπωση στο προσωπικό του κέντρου αποκατάστασης έκανε το γεγονός ότι η μητέρα επισκεπτόταν την Τζωρτζίνα φορώντας μαγιό καθώς μετά το επισκεπτήριο πήγαινε για μπάνιο στη θάλασσα.

O Μάνος Δασκαλάκης μετέφερε μόνος του τα όργανα της Ίριδας στα Ιωάννινα

Απαντήσεις σχετικά με το γεγονός ότι ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα είχε μεταφέρει μόνος του τα όργανα της μικρής Ίριδας στα Ιωάννινα, προκειμένου να διενεργηθεί η ιατροδικαστική εξέταση, έδωσε σήμερα Τρίτη ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο πατέρας των τριών παιδιών, μετά τον θάνατο της Ίριδας στις 21/3/21 μέσα στην κούνια της, μετέφερε ο ίδιος τα όργανα του παιδιού του στην παθολογανατόμο που θα διενεργούσε την εξέταση, οδηγώντας μάλιστα ιδιωτικό φορτηγό της εταιρείας στην οποία εργαζόταν.

Ωστόσο, τα όργανα έπρεπε βάσει πρωτοκόλλου να μεταφερθούν από την αστυνομία, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό για λίγες μέρες. Έτσι, ο πατέρας πρότεινε να πάει ο ίδιος τα όργανα στα Γιάννενα από την Πάτρα, όπως και έγινε δεκτό.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν επίσημες πηγές στο Tempo24.News.

Mε παρέμβαση του στην εκπομπή ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, μιλώντας για τη διαδικασία τόνισε πως δε φέρει ευθύνη η ιατροδικαστής για τον τρόπο μεταφοράς των οργάνων, αλλά αποκλειστικά η αρμόδια αστυνομική αρχή.

 

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», λέει ο Γρηγόρης Λέων – Εκδίδονται εντάλματα

O ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συνεχίζει να αναρτά τις αναλύσεις του, δίνοντας τροφή για σχόλια και συζητήσεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση. Αυτή τη φορά πόσταρε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα απόσπασμα από το βιβλίο «DiMaio’s Forensic Pathology» που έχει γραφτεί από τον ιατροδικαστή Vincent DiMaio, δηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο απόσπαμα του το έστειλε συνάδελφός του από το εξωτερικό.

Στο επίμαχο χωρίο του βιβλίου που εμφανίζεται στην ανάρτηση, αναφέρονται τα εξής:

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που συμβαίνουν αυτά. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο «τα επεισόδια» συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να τα σκοτώσουν. Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα. Η πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολουθήσης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες.

Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε. Το παιδί είχε ελεγχθεί αναλυτικά από μαγνητική τομογραφία και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια άπνοιας στο νοσοκομείο και βρισκόταν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας βιντεοσκόπηση μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού… Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές».

 

Recommended For You

About the Author: efoni