Πάνω από 1,5 μέτρο το χιόνι σε πολλές περιοχές του Δήμου Ωρωπού-Δείτε φωτογραφίες

Κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες που με κόπο στέλνουν οι κάτοικοι των περιοχών του δήμου Ωρωπού, καθώς δεν υπάρχει ρεύμα εδώ και 48 ώρες και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας φτάνει μετ’ εμποδίων. Το χιόνι ξεπερνάει σε ύψος το  ενάμιση μέτρο, ενώ στη λίμνη Μπελέτσι είναι ακόμα περισσότερο. Οι κάτοικοι των σπιτιών επιχειρούν μόνοι τους  να απεγκλωβιστούν καθώς από τις Αφίδνες και πάνω οι δρόμοι έχουν κλείσει και είναι απροσπέλαστοι ακόμα και από τα εκχιονιστικά.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού με δήλωση του αποκάλυψε πως θα ζητήσει να κηρυχτεί ο Δήμος των 340 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είπε ακόμα πως πήρε την υπόσχεση πως εντός των επόμενων ωρών θα επιχειρήσουν τα βαριά μηχανήματα του στρατού προκειμένου να ανοίξουν έναν δρόμο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Ζητήσαμε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν γνωρίζω πότε ο ΔΕΔΔΗΕ θα αποκαταστήσει τις ζημιές. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι ότι όπου μας ζητηθεί να δώσουμε πρόσβαση στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αποκαταστήσει τις ζημιές, μπορούμε να το πράξουμε άμεσα. Το πρωί επικοινώνησε μαζί μου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ο κ.Πέτσας και ο Υποστράτηγος του Στρατού που έχει την ευθύνη συντονισμού. Έχει στείλει ήδη μηχανήματα του Στρατού στο Μικροχώρι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωρωπού.

Η άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής και της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν, χθες, έγκυο γυναίκα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα έγκυος γυναίκα, στον όγδοο μήνα, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, βρέθηκε εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι της χωρίς νερό και ρεύμα από την Δευτέρα. Χθες χρειάστηκε να μεταβεί για τις καθιερωμένες εξετάσεις της αλλά ήταν αδύνατον να βγει από το σπίτι της. Ειδοποίησε το δήμο και αυτός την ΕΜΑΚ, ερπυστριοφόρο της οποίας μετέβη στην περιοχή και απεγκλώβισε την γυναίκα, η οποία με όχημα μεταφέρθηκε για εξετάσεις και εν συνεχεία σε ασφαλές μέρος. Η ίδια μιλώντας στον Alpha ευχαρίστησε όσους συνέτρεξαν και μετείχαν στον απεγκλωβισμό της.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή

Recommended For You

About the Author: efoni