Ο Banksy είχε αποκαλύψει το όνομά του πριν από 20 χρόνια

«Με λένε Ρόμπι». Αυτό είχε απαντήσει ο μυστηριώδης καλλιτέχνης του δρόμου Banksy πριν από 20 χρόνια μιλώντας στο BBC.

Η συνέντευξη που είχε δώσει το 2003 σε ρεπόρτερ βρέθηκε ξανά και μας δίνει μια πληροφορία για τον άνθρωπο που έχει καταφέρει να μείνει στο παρασκήνιο εδώ και τόσο χρόνια.

Ο δημοσιογράφος Νάιτζελ Ρεντς τον είχε ρωτήσει αν λέγεται Ρόμπερτ Μπανκς και αυτός απάντησε «Είναι Ρόμπι» («It’s Robbie»). Ο Banksy ήταν τότε 20-30 ετών.

Η πλήρης συνέντευξη θα ακουστεί σε εκπομπή του Radio 4.

Ο καλλιτέχνης ακούγεται ακόμη να συγκρίνει τη τέχνη του με τα γεύματα που ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. «Είναι κάτι γρήγορο, θέλω να τελειώνει η δουλειά», λέει.

Υπερασπίζεται ακόμη τους βανδαλισμούς ως τέχνη, λέγοντας ότι έτσι περνάς πιο γρήγορα το μήνυμα που θες. Δίνει ακόμη και μια συμβουλή: «Βγείτε έξω, καταστρέψτε, περάστε καλά, άλλοι θα το αλλάξουν [αυτό που κάνατε] και θα το ξεφορτωθούν».

Είναι, όπως αναφέρει το BBC, μία από τις πρώτες συνεντεύξεις του καλλιτέχνη, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη. Ωστόσο τώρα γνωρίζουμε το μικρό του όνομα και θα ακουστεί η φωνή του, οπότε πιθανόν θα τον αναγνωρίσουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν, μεταξύ τους και αρκετές διασημότητες.

Recommended For You

About the Author: efoni