Ο Θέμης Οικονόμου επανεξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών

Προεδρείο για τους επόμενους 30 μήνες εξέλεξε το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, στο πλαίσιο της πρώτης ειδικής συνεδρίασής του όπως προβλέπεται από το νόμο 5056/2023.

Για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε εκ νέου από τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό ο κ. Θέμης Οικονόμου ο οποίος και επανεξελέγη ομόφωνα από το σώμα. Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχτηκε ομόφωνα ο κ. Θεόδωρος Συρινίδης, ο οποίος προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Αχαρνές για Όλους», ενώ ομόφωνα εκλέχθηκε στη θέση του γραμματέα  και ο κ. Γεώργιος Ψαραδέλης, από την Λαϊκή Συσπείρωση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής προεδρείου ο Δήμαρχος Αχαρνών  συνεχάρη τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την επανεκλογή του, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν αυτοδιοικητικό με μακρά και βαθειά γνώση των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Είμαι βέβαιος για την άρτια εκτέλεση των νέων του καθηκόντων του, καθώς είναι ένας έμπειρος και ικανός συνεργάτης. Επίσης να ευχηθώ στα άλλα 2 μέλη του προεδρείου να επιτύχουν στα νέα τους καθήκοντα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ Θέμης Οικονόμου ευχαρίστησε το σώμα για την επανεκλογή του σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που το προεδρείο εκλέγεται ομόφωνα.

Στη συνέχεια και σε χαρμόσυνο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό ο οποίος ευχήθηκε: «Καλή και Δημιουργική Χρονιά» επισημαίνοντας ότι το 2024 είναι μια χρονιά ανάπτυξης και προόδου για την πόλη μας. Κομμάτι από τη Βασιλόπιτα έκοψαν ακολούθως οι επικεφαλής των παρατάξεων οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν τις ευχές τους για δημιουργική χρονιά.

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Recommended For You

About the Author: efoni