Ο Δήμος Ωρωπού τίμησε τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας

Εν μέσω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας του covid-19 τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας Ωρωπού.

Ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, αντιδήμαρχοι, μέλη της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε στην ιστορική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Ωρωπού.

Μαζί με πιστούς που προσκύνησαν την εικόνα της Αγίας για να λάβουν την χάρη της. Ακολούθησε συμβολική λιτάνευση στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Υπενθυμίζεται πως λόγω των υγειονομικών μέτρων ματαιώθηκε η καθιερωμένη πανήγυρη.

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ,. από γονείς ειδωλολάτρες. Σε μικρή ηλικία έχασε τη μητέρα της και ο πατέρας της ανέθεσε την ανατροφή της σε μία γυναίκα που ήταν κρυφή Χριστιανή. Ασπάσθηκε τον χριστιανισμό και παρότι ο Έπαρχος Ολύμβριος την υποχρέωσε σε φριχτά βασανιστήρια δεν αλλαξοπίστησε. Την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες, αλλά οι πληγές της ως εκ θαύματος, έκλεισαν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, πολλοί παρευρισκόμενοι να ασπαστούν τον Χριστιανισμό. Μπροστά σε αυτό τον «κίνδυνο» ο Έπαρχος Ολύμβριος, τελικά την αποκεφάλισε. Η ορθόδοξη εκκλησία τιμά την μνήμη της σαν σήμερα (17 Ιουλίου).

Recommended For You

About the Author: efoni