Ο Δήμαρχος Ωρωπού τίμησε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή της σκοποβολής Μάκη Μίτα

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τον Ωρωπιώτη τον παγκόσμιο πρωταθλητή του Σκητ στη Σκοποβολή Μάκη Μίτα για να τον συγχαρεί για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Λονάτο της Ιταλίας, ενώ του παρέδωσε αναμνηστικό δάφνινο καλλιτέχνημα.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να σε υποδέχομαι στο Δημαρχείο εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας. Συγχαρητήρια Μάκη γιατί κάνεις περήφανη την Ελλάδα και τον Ωρωπό. Από την πλευρά του Δήμου θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου. Όσο μπορούμε θα βοηθούμε την προσπάθεια σου για να συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχίες για την Ελλάδα και τον Ωρωπό» , είπε ο δήμαρχος προς τον παγκόσμιο πρωταθλητή της σκοποβολής που στα 37 του χρόνια βρίσκεται στα πιο δημιουργικά χρόνια της αθλητικής του καριέρας και προετοιμάζεται για το παγκόσμιο κύπελλο στο Μπακού, τους Μεσογειακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Μάκης Μίτας δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη. Εύχομαι να τον έχω πάντα κοντά μου σαν άνθρωπο και σαν πρώτο πολίτη του Δήμου. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για έναν αθλητή να νιώθει αναγνώριση αλλά και έμπρακτη στήριξη στις δύσκολες προσπάθειες του».

Ο Μίτας ξεκίνησε την σκοποβολή το 2000 όταν ο παππούς του που ήταν αγρότης και δεινός κυνηγός τον πήγαινε κάθε απόγευμα από τον Ωρωπό στο σκοπευτήριο Μαλακάσας σε ηλικία 14 ετών. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με 125/125 και 150/150 βολές, επίδοση που έχουν καταφέρει μόνο 5 αθλητές στην ιστορία του Ολυμπιακού αγωνίσματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποκαλύφθηκε πως τον προσεχή Σεπτέμβριο το σκοπευτήριο Μαλακάσας θα φιλοξενήσει την κορυφαία διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα πέραν των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για το 1ο Grand Prix με τη συμμετοχή δεκάδων αποστολών και εκατοντάδων αθλητών από όλο τον πλανήτη που θα επισκεφτούν τον όμορφο τόπο μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωρωπού: «Τα καλύτερα έρχονται…».

Recommended For You

About the Author: efoni