Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ξεκαθαρίζει: Θα τα πούμε κανονικά μετά και με τη σειρά τους όταν έρθει η ώρα.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ενώ βρίσκονταν στο μέτωπο των επιχειρήσεων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή «Μια του Νότη, δύο του Χιώτη» με το Νότη Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Χιώτη και αναφέρθηκε για την εξέλιξη των τεράστιων επιχειρήσεων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις Αφίδνες, στο Μικροχώρι και στο Μετόχι Ρη.
Επίσης, κάνει αποκαλυπτική παρέμβαση ο προϊστάμενος των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το μέγεθος της βλάβης και το χρόνο αποκατάστασης, ενώ ο δήμαρχος Ωρωπού μιλάει για τα προβλήματα στην υδροδότηση, το έγγραφο που έστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ σε όλους τους Δήμους για το κλάδεμα των δέντρων, καθώς και για τις ευθύνες για τις μεγάλες ζημιές.
(0:35 ήχος): «Το πολύ μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στις Αφίδνες. Η Ιπποκράτειος Πολιτεία εδώ και τέσσερα 24ωρα δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε νερό. Από τα ξημερώματα έχουν έρθει συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με 12 οχήματα εκ των οποίων 4 γερανοφόρα. Μαζί με τα συνεργεία του Δήμου που τους δίνουμε πρόσβαση για να κόψουν τα κλαδιά και τα δέντρα για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Εκτός του ΔΕΔΔΗΕ έχουμε τώρα εδώ στην Ιπποκράτειο 11 οχήματα του Δήμου Ωρωπού, 4 οχήματα της Περιφέρειας και 5 ερπυστριοφόρα που έρχονται τώρα. Επίσης έχουμε 2 μηχανήματα του Στρατού και έρχονται και οχήματα από τον Δήμο Φυλής. Εδώ στην Ιπποκράτειο έχουμε περίπου 600 σπίτια που πρέπει άμεσα να αποκτήσουν ρευματοδότηση και υδροδότηση».
Για το άνοιγμα των δρόμων:
(01:55 ήχος): Τα μηχανήματα όλα αυτά είναι για τους δρόμους. Τρία από αυτά ανοίγουν δρόμο στα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ. Οι βλάβες είναι πολλές και μεγάλες. Δεν παλεύεται να είσαι εγκλωβισμένος στο σπίτι χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα. Δεν αντέχεται. Έκτός από την Ιπποκράτειο και τις Αφίδνες, έχουμε προβλήματα και στο Μετόχι Ρη και στο Μικροχώρι. Επιχειρούν και εκεί 7 οχήματα του Δήμου μας μαζί με τον ΔΕΔΔΗΕ».
Για το πρόβλημα της υδροδότησης και πολύωρη επαναφορά του δικτύου:
(03:30 ήχος): «Είχαμε πρόβλημα και με την υδροδότηση του 70% του Δήμου μας. Αποκαθίσταται ώρα με την ώρα η υδροδότηση σε όλες τις περιοχές. Θέλει χρόνο για να αποκατασταθεί η υδροδότηση. Δεν κάτι απλό. Χρειάζεται εξαέρωση το δίκτυο. Είχε αδειάσει εντελώς το δίκτυο και οι δεξαμενές. Έχει μία χρονοβόρα διαδικασία για να επανέλθει πλήρως το δίκτυο. Το δίκτυο δεν χάλασε. Κόπηκε το ρεύμα, σταμάτησαν οι αντλίες και άδειασε όλο το δίκτυο. Από χθες στις 16:15 το δίκτυο λειτουργεί και πάλι».
 
Ο επικεφαλής των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ μιλάει για τη βλάβη και την αποκατάσταση του ρεύματος:
(04:32 ήχος): «Έχουμε πεσμένο δίκτυο κάτω. Έχουμε πεσμένες τραβέρσες, πεσμένο ενσύρματο δίκτυο. Αυτό σημαίνει πως έχουμε πολύ δουλειά. Τα σπασμένα δέντρα μας έχουν σπάσει το δίκτυο, έχουν ρίξει κάτω τέσσερις κολώνες. Παίρνουμε από πάνω τα 11 συνεργεία. Βρήκαμε που είναι η ζημιά. Μέχρι το βράδυ θα κάνουμε προσπάθεια να κόψουμε τα δέντρα ώστε να έρθουν οι εναερίτες να πιάσουν δουλειά, να συνδέσουν τα καλώδια και να δώσουν ρεύμα».
Για το έγγραφο που έστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ στους Δήμους στις 15 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ωρωπού είπε:
(04:25 ήχος): «Ποιος αρνήθηκε την βοήθεια στον ΔΕΔΔΗΕ; Η επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ είναι συνεχόμενη με τον Δήμο Ωρωπού. Ο Δήμος όπου βλέπει πως υπάρχει πρόβλημα ενημερώνει τον ΔΕΔΔΗΕ. Εμείς ως Δήμος δε μπορούμε να πάμε να κόψουμε δέντρα και κλαδιά που είναι κοντά στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Απαγορεύεται. Εμείς όποτε ενημερώσαμε τον ΔΕΔΔΗΕ υπήρξε ανταπόκριση».
Για το ποιος έχει τις ευθύνες ο δήμαρχος Ωρωπού είπε:
(06:20 ήχος): «Δεν είναι ώρα τώρα η απόδοση των ευθυνών. Τώρα πάμε όλοι μαζί να φτιάξουμε το συντομότερο τις βλάβες. Θα τα πούμε κανονικά μετά και με τη σειρά τους όταν έρθει η ώρα. Προέχει η αποκατάσταση των ζημιών και η αποκατάστασης της ζωής των πολιτών. Για τους δημότες πρώτα, αφήστε εμάς».
Ακούστε όλη τη συνέντευξη…
 

Recommended For You

About the Author: efoni