Στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου έκτακτη σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα προετοιμασίες και επιχειρήσεις πυροπροστασίας στις 18 πιο επικίνδυνες περιοχές της Αττικής μεταξύ αυτών περιοχές του Δήμου Ωρωπού.

Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο αρχηγός Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, οι 11 δήμαρχοι της Αττικής αλλά και έμπειρα στελέχη και αξιωματικοί του Π.Σ. κατέγραψαν και ανέλυσαν το πλάνο δράσης των επόμενων ημερών και εβδομάδων προκειμένου να αντιμετωπιστούν συσσωρευμένα προβλήματα ετών.


Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν την Ιπποκράτειο Πολιτεία αλλά και όλες τις περιοχές που βρίσκονται στις δασικές εκτάσεις των 150.000 στρεμμάτων του δήμου. Οι εργασίες στην Ιπποκράτειο θα αρχίσουν πάλι στις αρχές της εβδομάδας.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης είπε: “Με την προσπάθεια όλων των υπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού, των δυνάμεων της Περιφέρειας και των Δήμων και τη συμβολή των πολιτών θα πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για την προστασία των ανθρώπινων ζωών, των περιουσιών και του περιβάλλοντος”.