Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών μιλά για τις επεκτάσεις του Προαστιακού προς Ραφήνα και Λαύριο

Για τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί, αλλά και τους νέους στόχους με τα έργα-ΣΔΙΤ, τη νέα γενιά υποδομών και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης μίλησε ο Γιώργος Καραγιάννης, Γενικός Γραμματέας Υποδομών σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Νίκο Καραγιάννη για το ypodomes.com.

Ο κ.Καραγιάννης αναφέρθηκε στις μάχες που έχουν κερδηθεί στο πεδίο των έργων αλλά και το πρόγραμμα έργων ύψους 13 δισ. ευρώ που μπαίνει μπρος. Ανέφερε πως έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα 18 έργων-ΣΔΙΤ ύψους 3,7 δισ. ευρώ που μέχρι το τέλος του 2021 θα βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία. Όπως είπε χαρακτηριστικα ο Γενικός Γραμματέας “Θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών (..) και στην οικονομική ανάκαμψη και την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στα έργα που θα δημοπρατηθούν το επόμενο δωδεκάμηνο, ο κ.Καραγιάννης σημείωσε ενδεικτικά την επέκταση της Λ.Κύμης, το Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος, τη Παράκαμψη Χαλκίδας (κ.α) αλλά και το πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων 3,3 δισ.ε ευρώ που περιλαμβάνει τις επεκτάσεις του Προαστιακού προς Ραφήνα και Λαύριο.

Για τα έργα Μετρό αποκάλυψε πως ξεκινούν σε 10 σημεία οι πρόδρομες εργασίες της γραμμής 4 και πως το 2022 θα δημοπρατηθεί η επέκταση της γραμμής 2 προς Ίλιον. Τέλος για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισε πως χρειάστηκε να δημιουργηθούν οι -θεσμικές- προϋποθέσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών για να τρέχουν παράλληλα οι διαγωνισμοί και η ωρίμανση των έργων. “Έχουμε αποκτήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο, συγχρονο και ευέλικτο (…) που θα επιτρέψει την επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης και κατασκευής νέων έργων” κατέληξε ο κ.Καραγιάννης.

Πηγή: ypodomes.com

Recommended For You

About the Author: efoni