Ουκρανία: O Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι σκέφτεται να επισκεφτεί το Κίεβο

Οι μάχες στα μέτωπα της Ουκρανίας συνεχίζονται, με τις ρωσικές δυνάμεις να πλήττουν ολοένα και περισσότερους ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους.

Ο Ζελέσνκσι δήλωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε συνέντευξη που ανέφερε ότι η κατάσταση σε στρατιωτικό επίπεδο στα ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη τονίζοντας παράλληλα ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει νέους βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονμπάς και στην πόλη του Χάρκοβο.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες είναι οι άμαχοι που προσπαθούν να φύγουν από τις πόλεις που είναι σε πολιορκία. Την Παρασκευή ο Ζελένσκι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι περίπου 3.000 άτομα «διασώθηκαν» από τη Μαριούπολη.

Όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα του Σαββάτου το Πεντάγωνο των ΗΠΑ θα χορηγήσει έως και 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ η Κίνα προσέφερε διαβεβαιώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα επιδιώξει ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά τόνισε ότι αυτό θα γίνει με τους δικούς της όρους, απωθώντας την πίεση για μια πιο σκληρή στάση έναντι της Ρωσίας.

O Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στο Κίεβο.

Η δήλωση έγινε από το προσωπικό του αεροσκάφος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου από το ίδιο αεροσκάφος και σε πτήση από τη Ρώμη προς τη Μάλτα, αν ο ίδιος σκέφτεται την πρόσκληση που του έγινε από τις πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της Ουκρανίας, ο Πάπας Φράνσις απάντησε: “Ναι είναι στο τραπέζι.”

Ο ίδιος, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni