Ουκρανία: Αλλαγή στη διαδρομή του Έλληνα πρόξενου στην Μαριούπολη

Αργεί περισσότερο τελικά να φτάσει σε έδαφος της ΕΕ ο Έλληνας πρόξενος στην Μαριούπολη, σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση για τους Έλληνες στην Ουκρανία.

Όπως είπε, ο Μανώλης Ανδρουλάκης μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει περάσει σε έδαφος της ΕΕ καθώς χθες ήταν καθ’ οδόν από τη Μαριούπολη προς τη Ζαπορίζια, αλλά η πόλη βομβαρδίστηκε και χρειάστηκε να τροποποιηθεί  η διαδρομή του.

Απαντώντας στο ερώτημα που έθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης για το εάν η χώρα μας προσπάθησε να περιορίσει τις συνέπειες για τους ομογενείς είπε πως «είχαμε προειδοποιήσει την ομογένεια».

 

Παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ που έγιναν από τις 11, 14 και στις 24 Φεβρουαρίου που ζητούσαν να φύγουν από την Ουκρανία.

Επίσης υπενθύμισε πως και ο ίδιος επισκέφθηκε τόσο  τη Μαριούπολη όσο και τη Μόσχα. «Μέχρι τώρα», ανέφερε ο υπουργός «έχουμε οργανώσει πέντε επιχειρήσεις εκκενώσεων και ελπίζουμε να καταφέρουμε και μια έκτη» και πρόσθεσε πως «είναι μια τραγική στιγμή και το ελάχιστο που οφείλουμε όλοι να έχουμε απόλυτη σοβαρότητα»

«Πρόκειται για μια μαύρη ώρα» για τα όσα γίνονται στην Ουκρανία.

Recommended For You

About the Author: efoni