Ολοκληρώθηκε ο γ’ γύρος των διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας

Ολοκληρώθηκε πριν από μερικά λεπτά στην Λευκορωσία ο γ’ γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησαν οι συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες του Κιέβου και της Μόσχας, για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Οι προσδοκίες ήταν εκ νέου χαμηλές για την πορεία των συζητήσεων των δυο πλευρών σε έδαφος Λευκορωσίας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις πρώτες διαρροές των όσων διημείφθησαν στο τραπέζι της συνάντησης.

 

Σύμφωνα με τον Μικάιλο Ποντολιάκ, σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, υπήρξαν μικρά θετικά βήματα τα οποία αφορούσαν, όμως, μόνο το θέμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων. Περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά για το αν οι δυο πλευρές έκαναν και κάποια βήματα προς την κατάπαυση πυρός και τη διπλωματική λύση

«Ο τρίτος γύρος συνομιλιών ολοκληρώθηκε. Υπάρχουν μικρές θετικές εξελίξεις στη βελτίωση της επιμελητείας των ανθρωπιστικών διαδρόμων», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ουκρανός διαπραγματευτής, αναρτώντας και ένα βίντεο με δήλωσή του αμέσως μετά το τέλος των συνομιλιών.

 

Κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεσων ο  Ουκρανός διπλωμάτης και σύμβουλος της ουκρανικής προεδίας, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, κατά την έναρξη ενός τρίτου γύρου συνομιλιών με Ρώσους αξιωματούχους για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

 

Recommended For You

About the Author: efoni