Νέα Σμύρνη: Η κατάθεση σοκ του τραυματία αστυνομικού

Σοκ προκαλεί η περιγραφή από τον τραυματία αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ της στιγμής της επίθεσης που δέχθηκε από τους κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός αστυνομικός στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που τον επισκέφθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την επίθεση και τα 2,5 λεπτά φρίκης που πέρασε στα χέρια των αγνώστων που τον ξυλοκόπησαν με κλωτσιές και γροθιές.

Όπως είπε στους αστυνομικούς οι κουκουλοφόροι του φώναζαν «εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@» ενώ τον χτυπούσαν με μίσος και μένος.

Περιγράφοντας τι προηγήθηκε είπε ότι μαζί με τους άλλους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ που ήταν στην περιοχή «δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις και προσπαθήσαμε να απεμπλακούμε».

«Ήμουν συνεπιβάτης στο τελευταίο μηχανάκι. Την ώρα που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει ελιγμό νιώθω μια λαβή στο λαιμό μου. Με δύναμη με πετάει από το μηχανάκι. Έπεσα κάτω κι άρχισα να δέχονται χτυπήματα με ξύλα κι άλλα αντικείμενα σε όλο μου το σώμα» είπε ο νεαρός αστυνομικούς στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως τους είπε στόχος των δραστών ήταν να του βγάλουν το κράνος αλλά και να του πάρουν το όπλο, χωρίς ευτυχώς να το καταφέρουν.

Όπως λένε, τον έσωσε το γεγονός ότι δεν του έβγαλαν το κράνος από την πρώτη στιγμή, αλλά φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς και σε όλο το σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, ο νεαρός αστυνομικός που χτυπήθηκε στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του από τους κουκουλοφόρους είπε στους συναδέλφους του ότι «είμαι καλά, θα αντέξω».

«Ευτυχώς φορούσα το κράνος μου και το είχα ασφαλίσει αλλά προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Φοβόμουν μη μου πάρουν το όπλο μου και το κρατούσα ασφαλισμένο στη θήκη. Με έβριζαν και με χτυπούσαν επί 2,5 λεπτά. Μου έλεγαν “εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@”» περιέγραψε ο αστυνομικός και συμπλήρωσε:

«Κάποια στιγμή ένιωσα ένα χέρι κάτω από το λαιμό μου να προσπαθεί να μου απασφαλίσει το κράνος. Όταν μου το βγάλανε, δέχτηκα κι άλλα χτυπήματα κι έχασα τις αισθήσεις μου».

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ευτυχώς ο νεαρός αστυνομικός δεν έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και αναμένεται ότι σύντομα θα αναρρώσει.

Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζουν δολοφονική την επίθεση, καθώς οι δράστες χτυπούσαν ανελέητα τον αστυνομικό, με ξύλα και κλωτσιές για περίπου 2,5 λεπτά.

Recommended For You

About the Author: efoni