Νέα μέτρα: Όλα όσα προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης

Νέα μέτρα στη διασκέδαση, κάτι που είχε γίνει ήδη γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες, προανήγγειλε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στο κομμάτι «διασκέδαση», το οποίο «προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση», καθώς το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες επιλέγουν να μην υπακούν στα μέτρα και να μετατρέπουν σε υγειονομικές «βόμβες» τα μαγαζιά τους.

Ο υπουργός υγείας τόνισε ότι «δεν μας ανησυχεί τόσο η εστίαση», ενώ αναφορικά με τα μέτρα στη διασκέδαση είπε ότι αυτά θα αφορούν τρία πλαίσια: το ωράριο, τη μουσική και τις αποστάσεις (όρθιοι και καθήμενοι).

«Περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής, θα γινει η αξιολόγηση από την κυβέρνηση και το πιο πιθανό είναι να ανακοινωθούν αύριο τα μέτρα, ωστόσο το φαινόμενο είναι δυναμικό, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα μας πουν οι ειδικοί», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα σχολεία, είπε ότι «στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται καμία αλλαγή για το πρόγραμμά τους, θα ανοίξουν κανονικά», ενώ τέλος πρόσθεσε ότι «εξετάζονται επιπλέον μέτρα στα γήπεδα».

 

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης απήυθυνε έκκληση στους νεαρούς που θα διασκεδάσουν τις ημέρες των εορτών να προσέξουν τις επαφές με τους γονείς και τους παππούδες τους.
«Ένας βασικός στόχος είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις μικρότερες ομάδες στις μεγαλύτερες, να προσέξουν τα παιδιά που έχουν βγει, να προσέξουν τις επαφες με τους γονείς και τους παππούδες τους».

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Το βάρος των νέων μέτρων όπως έχουν περιγράψει κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες πέφτει στη νυχτερινή διασκέδαση, τα γήπεδα αλλά και την τηλεργασία σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι συνθήκες και οι δραστηριότητες που φέρνουν συνωστισμό και άρα συνθήκες διασποράς του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα νυχτερινά κέντρα, την εστίαση, τα μπαρ, τους χώρους ψυχαγωγίας αναφέρουν ότι αυτό που εξετάζεται είναι να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας τους και να κλείνουν τα μεσάνυχτα, να βρίσκονται στους χώρους αυτούς μόνο καθήμενοι, να περιοριστεί το ποσοστό πληρότητας, ενδεχομένως και να κλείσει η μουσική.

Για τα γήπεδα η «βεντάλια» των νέων μέτρων κυμαίνεται από το να μειωθεί αισθητά η πληρότητά τους έως και το να γίνονται αγώνες χωρίς θεατές με κριτήριο να αποτελούν οι εικόνες που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα.

Recommended For You

About the Author: efoni