
Συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό η κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη, λίγες ώρες μετά την καταδίκη του Χανιώτη βουλευτή σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Σταμάτη Πουλή.
«Η διαφορά μας είναι ότι, εμένα η ελληνική Δικαιοσύνη, σε όσα με κατηγόρησε ο κ. Πολάκης, με έκρινε αμετάκλητα αθώο, ενώ ο κ. Πολάκης, από σήμερα, είναι ένοχος για το πολύ ατιμωτικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης», είπε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, μετά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια.
«Να ζητήσει συγνώμη»
Επίσης, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «μετά την αμετάκλητη αθώωση των ανθρώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ και την πρωτόδικη καταδίκη του κ. Πολάκη, αναμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ, μία συγνώμη για την απόλυση των ανθρώπων αυτών».
Σημείωσε, δε, ότι «σε όσα είπε, για μένα ο κ. Πολάκης και αν τα έχω πάρει η όχι, του έχω και εγώ μήνυση, έχει αρθεί η ασυλία του, έχει προσδιοριστεί η δίκη, και σε λίγους μήνες θα τα πούμε στο δικαστήριο, εάν δεν τρέχει πάλι να ζητήσει αναβολή όπως σήμερα».
Για τη σημερινή δίκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο Παύλος Πολάκης «πήγε και ζήτησε για έκτη φορά αναβολή, προφασιζόμενος ασθένεια των δικηγόρων, κάτι που είχε πει και είχε ισχυριστεί άλλες τέσσερις φορές».
Πολάκης: «Δεν μασάω»
«Το δικαστήριο βλέποντας ότι τέσσερις φορές του είχε δώσει αναβολή για ασθένεια των δικηγόρων του, σήμερα, δεν του έδωσε αναβολή. Ο δικηγόρος του δήλωσε τελικά ότι θα έρθει στις 12:30. Δεν πήγε, δεν προσήρθε, και καταδικάστηκε -ερήμην- σε 12 μήνες φυλάκιση. ‘Άρα δεν πήγε στο δικαστήριο. Πήγε για να ζητήσει αναβολή», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης είπε ότι, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στη ζωή του, «εγώ δεν μασάω και ότι κάνω, το κάνω μέχρι τέλος: Πήγα στο δικαστήριο εγώ, κε Γεωργιάδη σήμερα, και είπα να γίνει (η δίκη) την επόμενη εβδομάδα, γιατί ο (δικηγόρους μου) κ. Μαντζουράνης, μόλις προχθές βγήκε από 10ήμερη νοσηλεία, ενώ ο (έτερος δικηγόρους μου) κ. Απατσίδης είναι σε λοίμωξη, που πήρε άλλη αναβολή για εφετείο που είχε σήμερα».
Απευθυνόμενος στον υπουργό, είπε ότι «Εσείς, εχθές, κάτι ξέρατε και φωνάζατε. Διότι η κα δικαστής του Μονομελούς, ήθελε να μου διορίσει δικηγόρο. Της είπα: Δίκασε μόνη σου. Χωρίς τους δικούς μου δικηγόρους δεν θα δικαστούμε. Είπα ξεκινήστε, διακόψτε για την επόμενη Τετάρτη, Πέμπτη. Δεν το έκανε. Με καταδίκασαν, χωρίς να υπάρξει κανένας άλλος μάρτυρας. Δεν πήγε ούτε ο κ. Γεωργιάδης, ούτε ο κ. Πλεύρης, που τους είχατε καλέσει. Μόνο με την κατάθεση του κ. Πουλή».
«Θα τα πούμε στο Εφετείο, που θα γίνει. Σας το υπόσχομαι αυτό. Θα γίνει το δικαστήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, με τις υποθέσεις που εκκρεμούν ακόμα», σημείωσε ο Παύλος Πολάκης.