Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Το «χρυσό» διαζύγιο των δισεκατομμυρίων – Η γνωριμία και η αρχή του τέλους

O Μπιλ Γκέιτς, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και συνιδρυτής της Microsoft, και η σύζυγός του Μελίντα χωρίζουν μετά από 27 χρόνια γάμου. Η είδηση «ταρακούνησε» τον επιχειρηματικό κόσμο και προκάλεσε έντονη φημολογία για το πώς θα χωρίσει το ζευγάρι την τεράστια κοινή περιουσία που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνάει τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει ακίνητα σε πέντε πολιτείες, ένα ιδιωτικό τζετ, μια εκπληκτική συλλογή έργων τέχνης και έναν στόλο πολυτελών αυτοκινήτων.

Η 56χρονη Μελίντα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου λέγοντας ότι ο γάμος τους έχει υποστεί «ανεπανόρθωτες ρωγμές» και αποκάλυψε ότι δεν έχουν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο όταν παντρεύτηκαν το 1994. Η ανακοίνωση τους στο Twitter αναφέρει πως «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι» γι ’αυτό και μετά από πολλή σκέψη και πολλή δουλειά πήραν την απόφαση να τερματίσουν το γάμο τους.

«Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Η είδηση για το διαζύγιό τους βλέπει το φως λιγότερες από δύο εβδομάδες μετά την τελευταία τους κοινή εμφάνιση, ψηφιακά σε μία εκδήλωση για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που δίνουν μάχη με την πανδημία του κορονοϊού.

Το ίδρυμα και η τεράστια περιουσία του ζεύγους Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς αποχώρησε πρόσφατα από το Δ.Σ. της Microsoft και άρχισε να διαθέτει περισσότερο χρόνο στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα «Bill and Melinda Gates Foundation». Οι δύο τους έχουν από κοινού την προεδρία του ιδρύματος που άρχισε να λειτουργεί το 2000. Τον τελευταίο χρόνο το ίδρυμα έχει επικεντρωθεί στην παραγωγή και τη διανομή εμβολίων καρά του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Μελίντα Γκέιτς, έχει γίνει υπέρμαχος της παγκόσμιας υγείας και της ισότητας των γυναικών στο πλαίσιο του ρόλου της στο Ίδρυμα.

Ο 64χρονος Γκέιτς είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη του Forbes, με εκτιμώμενη περιουσία στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια. Βρίσκεται πίσω από, τον Τζεφ Μπέζος και τον Έλον Μασκ και τον Γάλλο Μπερνάρ Αρνό, και μπροστά από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ.

Recommended For You

About the Author: efoni