Μπαρτσελόνα: Έφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις στα γραφεία της

Σε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό συλλήψεων προχώρησε η καταλανική αστυνομία έπειτα από έφοδο στα γραφεία της ομάδας της Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των συλληφθέντων ή στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Κατά το AFP, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται από στελέχη της μονάδας οικονομικών εγκλημάτων.

Ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser μετέδωσε ότι η πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων, στο πλαίσιο επιχείρησης για συνεργασία του συλλόγου με εταιρεία που δραστηριοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Μπαρτομέου και άλλα στελέχη της διοίκησης των «μπλαουγκράνα» έχουν κατηγορηθεί ότι είχαν προσλάβει εταιρεία η οποία επιχειρούσε μέσω των social media να αποδομήσει το προφίλ εσωτερικών αντιπάλων του, ακόμη και παικτών της ομάδας όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ.

Ο σύλλογος επιβεβαίωσε ότι οι αρχές βρίσκονταν στα κεντρικά γραφεία της ομάδας, αλλά δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στον σύλλογο.

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος αντιμετωπίζει διοικητικά προβλήματα, ενώ τα χρέη του έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο κ. Μπαρτομέου παραιτήθηκε από πρόεδρος του συλλόγου μαζί με το διοικητικό συμβούλιο.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Recommended For You

About the Author: efoni