Μουντιάλ 2022: Οι ποδοσφαιριστές που θα εκπροσωπήσουν τη Super League στο Κατάρ

Σέντρα σήμερα στο Μουντιάλ του Κατάρ, το οποίο πρώτη φορά στην ιστορία του δεν θα διεξαχθεί καλοκαίρι, με το Κατάρ και το Εκουαδόρ να συγκρούονται στο εναρκτήριο παιχνίδι.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ συμμετέχουν 831 ποδοσφαιριστές από 32 χώρες ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και 13 που παίζουν στο πρωτάθλημα της Super League 1. Η Ελλάδα απουσιάζει από 2ο σερί Μουντιάλ αλλά στα γήπεδα του Κατάρ θα δούμε αστέρια που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ, στον Ατρόμητο, στον Παναιτωλικό και στον Άρη. Οι 13 ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε 10 εθνικές ομάδες που είναι η Κροατία, η Νότιος Κορέα, η Σενεγάλη, η Πολωνία, η Τυνησία, ο Καναδάς, το Καμερούν, το Μεξικό, το Ιράν και η Σερβία.

Τους περισσότερους παίκτες στο Μουντιάλ έχει η ΑΕΚ (5) και ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 4. Θυμίζουμε ότι κάθε κλαμπ θα εισπράξει από τη FIFA για κάθε παίκτη το ποσό των 10.000 δολαρίων ανά ημέρα (συμπεριλαμβάνεται και η προετοιμασία).

Η πεντάδα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει από το καλοκαίρι στη σύνθεση της τον Ντομαγκόι Βίντα. Ο Κροάτης στόπερ που συμπλήρωσε πρόσφατα τις 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Κροατίας είχε παίξει στον τελικό του Μουντιάλ του 2018. Εκεί βέβαια οι Κροάτες έχασαν από τους Γάλλους.

Η Κροατία είναι στον 6ο όμιλο μαζί με το Βέλγιο, το Μαρόκο και τον Καναδά. Άλλος ένας παίκτης της ΑΕΚ που θα δούμε στο Κατάρ είναι ο Ορμπελίν Πινέδα που θα εκπροσωπήσει το Μεξικό έχοντας κάνει έναν σπουδαίο πρώτο γύρο στη Super League 1.

To Μεξικό είναι στον ίδιο όμιλο με την Αργεντινή του Μέσι, τη Σαουδική Αραβία αλλά και την Πολωνία του Λεβαντόφσκι και του Νταμιάν Σιμάνσκι ο οποίος είναι συμπαίκτης του Πινέδα στην Ένωση.

Την πεντάδα της ΑΕΚ συμπληρώνουν οι Ιρανοί Μιλάντ Μοχαμάντι και Εχσάν Χατζισαφί. Το Ιράν είναι στον ίδιο όμιλο με Αγγλία, ΗΠΑ και Ουαλία.

Οι Κορεάτες του Ολυμπιακού

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα περιμένει από το Παγκόσμιο Κύπελλο να δει τη Νότια Κορέα. Εκεί παίζει ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Πειραιά στον 1ο γύρο της Super League 1, ο Ίνμπομ Χουάνγκ αλλά και ο Ουί Τζο Χουάνγκ ο οποίος είναι στη γραμμή κρούσης μαζί με τον Σον της Τότεναμ.

Η Νότιος Κορέα είναι στον ίδιο όμιλο με την Ουρουγουάη, τη Γκάνα και την Πορτογαλία. Στην Νότια Κορέα εκλέκτορας είναι ο παλιός προπονητής του Ολυμπιακού, ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του και γνωστό μας από την θητεία του στην Ελλάδα (εθνική ομάδα, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) τον προπονητή της Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος.

Στο Μουντιάλ θα συμμετάσχει και ο Παπ Αμπού Σισέ ο οποίος είναι πρωταθλητής Αφρικής με τη Σενεγάλη (στον ίδιο όμιλο με Ολλανδία, Κατάρ, Ισημερινό) αλλά και ο Πιερ Κούντε με το Καμερούν (είναι στον 7ο όμιλο με Βραζιλία, Σερβία, Ελβετία).

Στην αποστολή του Καμερούν είναι και ο Νικολά Ενκουλού του Άρη Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος κλήθηκε στην εθνική Σερβίας η οποία και είναι στον ίδιο όμιλο με την Βραζιλία, το Καμερούν και την Ελβετία.

Ακόμη ο 23χρονος δεξιός μπακ του Ατρομήτου Ουζντί Κεσχρίντα θα παίξει με την Τυνησία και ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού Ντέρεκ Κορνέλιους θα εκπροσωπήσει τον Καναδά. Η Τυνησία είναι στον ίδιο όμιλο με Δανία, Αυστραλία, Γαλλία και ο Καναδάς με Βέλγιο, Κροατία και Μαρόκο.

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni