Μητσοτάκης σε υπουργούς: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, μην κατεβάζετε τα μολύβια

«Προειδοποίηση» προς τους υπουργούς της κυβέρνησης να μην… κατεβάσουν τα μολύβια και να μην μπουν σε προεκλογικό κλίμα απηύθυνε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά το τέλος της εισαγωγικής του ομιλίας, ο πρωθυπουργός είπε:

«Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα. Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου».  

«Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών. Το λέω χαριτολογώντας αλλά για να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες προκλήσεις», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, κατά την εισαγωγική του ομιλία, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως η ενεργειακή επάρκεια της χώρας είναι απόλυτα διασφαλισμένη και οι προμήθειες φυσικού αερίου θα γίνουν με τρόπο τέτοιο ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία.

Σημείωσε ότι «ήδη συνδράμουμε τη φίλη, γείτονα Βουλγαρία» και επεσήμανε ότι η Ελλάδα «γρήγορα και πολύ μεθοδικά μετατρέπεται σε έναν ενεργειακό κόμβο της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα και σε στρατηγική πύλη εισόδου ενεργειακών πόρων προς τη νοτιοανατολική Ευρώπη συνολικά».

Είπε επιπλέον ότι «πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και της εισαγόμενης ενεργειακής “έκρηξης”». Όπως σημείωσε, «εν όψει των ευρωπαϊκών αποφάσεων εμείς αναπτύσσουμε και δρομολογούμε, όπως το έχουμε κάνει εδώ και αρκετούς μήνες, τις δικές μας εθνικές δράσεις. Και η στήριξη των εισοδημάτων είναι η βασική μας προτεραιότητα».

«Η μάχη με την πανευρωπαϊκή κρίση είναι άνιση και τελικά θα χρειαστεί μία πανευρωπαϊκή απάντηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «σε εθνικό επίπεδο εμείς στήνουμε τα δικά μας αναχώματα».

Recommended For You

About the Author: efoni