Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Από πού με κρατάει η Μενδώνη; Ποιο είναι το ένοχο μυστικό;»

Σε… πεδίο μάχης έχει μετατραπεί σήμερα (25/02) η αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή, όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ελληνικό #metoo και τις αποκαλύψεις για τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Κατά την δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση δεν τοποθετήθηκε στο σωστό πλαίσιο. «Τρεις πολιτικοί αρχηγοί έκαναν μια ομιλία γενική, δεν αφιέρωσαν χρόνο στο θέμα που συζητάμε. Εμείς είμαστε αυτοί που στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας ότι πλέον μπορούν να μιλήσουν», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η κυβέρνηση συγκαλύπτει, αλλά αντιθέτως, αποκαλύπτει.

Απαντώντας στα υπονοούμενα για το λόγο που δεν αποπέμπει την κ. Μενδώνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ορισμό της λάσπης. «Σας ρωτώ ευθέως: ποιο είναι το ένοχο μυστικό που με συνδέει με την κα Μενδώνη; Από που με κρατάει; Έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνομωσίας και οι τερατολογίες στο διαδίκτυο».

Για το θέμα της ολιγωρίας που κατηγορήθηκε η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη είπε: «Στις 6 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται η ανατριχιαστική καταγγελία του Νίκου Σ. η οποία ήταν ανατριχιαστική. Ο Νίκος Σ. φωτογράφιζε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η παραίτηση του κ. Λιγνάδη έγινε πέντε ώρες μετά. Μας καλείτε να πάμε στον εισαγγελέα. Η δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην δήλωση Κοντονή ότι είναι προσβλητικός ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπόθεση Λιγνάδη. «Επειδή είστε μηχανικός σας προτρέπω να καταθέσετε μια ευρεσιτεχνία, τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια», είπε αναφερόμενος στην καταδίκη των τρολ του διαδικτύου από τον κ. Τσίπρα νωρίτερα.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όποια/όποιον αιθάνεται ότι έχει πέσει θύμα εξουσιαστικής βίας να βγει να το καταγγείλει. «Κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν πρέπει να ζει στον φόβο και στη σιωπή».

Recommended For You

About the Author: efoni