Μητσοτάκης: «Λουκέτο» σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα μέχρι να έρθει το εμβόλιο

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη μετά το πέρας της πανδημίας εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Lee C. Bolinger, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες όπως τα μπαρ δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτές μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο του κορονοϊού.

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπάρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είμαστε μια κεντροδεξιά Κυβέρνηση με την υποχρέωση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συνεχίζονται παρά την πανδημία», ενώ τόνισε πως «πριν τον κορονοϊό, η οικονομία πήγαινε αρκετά καλά».

Επιπλέον τόνισε ότι: «Επίσης, το πολιτικό τοπίο εσωτερικά είναι ισχυρό. Ηρθαμε στην εξουσία επικρατώντας μιας λαϊκίστικης Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αυτήν την στιγμή είμαστε ακόμα πιο ισχυροί πολιτικά σε σχέση με την περίοδο των εκλογών».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα στοιχείο που πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά: Οι λαϊκιστές μπορεί να μην έχουν τις σωστές απαντήσεις, αλλά πολλές φορές κάνουν τις σωστές ερωτήσεις. Τι γίνεται με το εισόδημα; Τους ανθρώπους που παραμένουν απομονωμένοι; Είναι αλαζονικό να απαξιώσεις αυτά τα ερωτήματα, ακόμη κι αν έρχονται από πολιτικούς που τους λέμε λαϊκιστές».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα «έχει επισπεύσει τις διαδικασίες για την παροχή ασύλου σε αυτούς που το δικαιούνται», συμπληρώνοντας όμως πως «κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να διαφυλάει τα σύνορά της», κατηγορώντας την Τουρκία πως «εργαλειοποιεί γεωπολιτικά πρόσφυγες και μετανάστες».

Recommended For You

About the Author: efoni