Μητρόπολη: Δοξολογία για τη νέα χρονιά παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελέστηκε Δοξολογία για την έλευση του νέου έτους, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές, ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, καθώς και οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας και εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών.

«Χρόνια πολλά, ευλογημένα και δημιουργικά» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αμέσως μετά την επίσημη Δοξολογία, στην οποία τελετάρχης ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Επίσκεψη ΠτΔ στην Προεδρική Φρουρά

Μετά τη Δοξολογία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στην Προεδρική Φρουρά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Απευθυνόμενη στους Εύζωνες και τα στελέχη της Φρουράς, δήλωσε ότι «η τιμή και η ευθύνη που επωμίζεστε υπηρετώντας στην Προεδρική Φρουρά είναι μεγάλη και ο τρόπος που εκπληρώνετε τα καθήκοντά σας υποδειγματικός, προκαλώντας την εκτίμηση και τον θαυμασμό όλων μας».

«Περάσαμε μια δύσκολη χρονιά, με την πανδημία να δοκιμάζει τις αντοχές μας. Ελπίζω όμως ότι φέτος θα επιστρέψουμε, επιτέλους, στην κανονικότητα. Όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, η τήρηση των μέτρων και ιδίως ο μαζικός εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την ελευθερία μας. Εύχομαι ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2022, με υγεία και δύναμη. Θερμές ευχές προς τις οικογένειες και τους οικείους σας» πρόσθεσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni