Με βοριάδες έρχεται η 28η Οκτωβρίου

Συνεχίζεται το ανοιξιάτικο – έως και καλοκαιρινό – σκηνικό του καιρού και καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της εβδομάδας με πολύ καλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Open, στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί ο καιρός μέχρι και την 28η Οκτωβρίου με το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού να είναι οι βοριάδες που στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

Ο καιρός μέχρι και Κυριακή

Πέμπτη (24/10)

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια, τις Κυκλάδες και τα βόρεια τμήματα της Κρήτης στους 21 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν περί τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή (25/10)

Αραιές νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Σάββατο (26/10)

Γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα.Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το απόγευμα στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή (27/10)

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Recommended For You

About the Author: efoni