Μετρό: Κλειστοί σταθμοί στις 17 Νοεμβρίου 2023 – Αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων

Λόγω των εκδηλώσεων για τη 50ή επέτειο του Πολυτεχνείου τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

«Με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού», ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι έως τις 06:00 το Σάββατο 18 Νοεμβρίου θα ισχύουν προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου. Το ίδιο θα ισχύει και για γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ σε όλο το κέντρο της Αθήνας, «σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ».

Επίσης, αύριο Παρασκευή 17/11 τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS) θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό του Μετρό ΚΑΤΕΧΑΚΗ.

Μετρό: Οι σταθμοί που θα είναι κλειστοί

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο (17/11), με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα κλείσουν στις 14:00. Όπως έγινε γνωστό, οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Πρόσθετες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί από τον ακόλουθο σύνδεσμο Τροποποιήσεις 50ης επετείου του Πολυτεχνείου και από το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, 11185.

 

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία ενόψει της αυριανής 50ης επετείου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επί ποδός βρίσκονται 5.500 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones. Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι «Αίαντες», όπως επίσης και ομάδες της ΕΚΑΜ.

Recommended For You

About the Author: efoni