Μετάλλαξη Όμικρον: Εμφανίστηκε από τα ποντίκια – Τι δείχνει νέα έρευνα

Η Μετάλλαξη Όμικρον… καλπάζει πάνω στον πλανήτη, προκαλώντας «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού ωστόσο μια νέα έρευνα οδηγεί στο συμπέρασμα πως πίσω από το νέο στέλεχος κρύβονται τα… ποντίκια!

Ερευνητές από την Κίνα, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο Journal of Genetics and Genomics , εντόπισαν πως το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού υπάρχει στα ποντίκια.

Αυτό σημαίνει πως ο ιός βρισκόταν ήδη ανάμεσά μας, μεταπήδησε στα ποντίκια όπου συνέβησαν μεταλλάξεις και στη συνέχεια επέστρεψε στους ανθρώπους!

«Τα αποτελέσματα από την έρευνά μας αποδεικνύουν πως η Όμικρον προϋπήρχε και μεταπήδησε από τους ανθρώπους στα ποντίκια, μεταλλάχτηκε και επέστεψε πίσω στον πρωτεύοντα ξενιστή μεταλλαγμένη. Αυτό συνέβη εξαιτίας της εξέλιξης των ειδών. Κάπως έτσι εμφανίστηκε η Όμικρον»αναφέρει η έρευνα.

Η Μετάλλαξη Όμικρον εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική ακριβώς ένα μήνα πριν δημοσιευτεί η έρευνα των Κινέζων. Ήταν δε τόσο μεταδοτική, που άμεσα ο ΠΟΥ μετά τον εντοπισμό της συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη.

Αν ισχύει η έρευνα των Κινέζων, κάτι το οποίο φαίνεται πως επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό, τότε δεν αποκλείεται να «άνοιξε» η πόρτα ώστε να μπορέσουν οι επιστήμονες να εντοπίσουν από πού και πώς ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού,

Να σημειώσουμε πως το κλιμάκι του ΠΟΥ που ταξίδεψε στην Κίνα πριν λίγους μήνες, είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, από το να πέρασε στον άνθρωπο μέσω της κατανάλωσης κρέατος νυχτερίδας μέχρι και το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος στο κέντρο Ιολογίας της Ουχάν…

Recommended For You

About the Author: efoni