Μαραθώνιος Αθήνας 2021: Νικητής ο Κώστας Γκελαούζος

Μετά από δυο χρόνια «απουσίας» λόγω της πανδημίας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας «επέστρεψε» σήμερα, Κυριακή με το νήμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο να κόβει πρώτος ο Κώστας Γκελαούζος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος απέδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και τερμάτισε πρώτος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών στο Παναθηναϊκό Στάδιο με 2:16:49.

Στόχος του πέρα από τη νίκη, ήταν να «κυνηγήσει» το ρεκόρ διαδρομής του Νίκου Πολιά (2:17.56) το οποίο είχε καταφέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπως και έπραξε.

Άτυχος στάθηκε ο Παναγιώτης Καραΐσκος, ο δεύτερος το 2019 και τρίτος το 2018, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και δεν κατέβηκε στον αγώνα. Με τον Γκελαούζο να του αφιερώνει τη νίκη του.

«Ρίσκαρα πολύ. Πέρασα αρκετά γρήγορα, το οποίο με χρέωσε μετά, παρ’ όλα αυτά ήμουν δυνατός και ότι έχω την επίδοση στα πόδια μου. Κρατήθηκα το πίστεψα, το χρώσταγα στον κόσμο τον οποίο και ευχαριστώ για την στήριξη του τόσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής και μέσα στο Καλλιμάρμαρο, μου έδωσε δύναμη. Αφιερώνω τη νίκη στον συναθλητή μου Παναγιώτη Καραΐσκο, που δεν κατάφερε να είναι εδώ μαζί μας γιατί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό», είπε μετά τη λήξη του αγώνα ο νικητής του Μαραθωνίου.

Η εκκίνηση δόθηκε σε δυο γκρουπ, με το πρώτο να ξεκινά στις 9 και το δεύτερο 45 λεπτά αργότερα. Όσο θα εξελίσσεται ο Μαραθώνιος θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα.

Recommended For You

About the Author: efoni