Μαραθώνας: Βίντεο από τη στιγμή που ξεσπά η φωτιά

Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας δείχνει τη στιγμή που δημιουργήθηκε το βραχυκύκλωμα στην κολονα φωτισμού, προκλήθηκε μια τεράστια σπίθα και εμφανίστηκαν οι φλόγες που έκαψαν 350 στρεμματα.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας της ΕΡΤ φαίνεται το βραχυκύκλωμα που δημιουργήθηκε σε κολόνα φωτισμού και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά να εξαπλώνεται στο δάσος με αποτέλεσμα να καούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 350 στρέμματα δασικής έκτασης με πεύκα.

Οι ερευνητές του Πυροσβεστικού Σώματος, πιθανολογούν ότι η φωτιά προκλήθηκε από ένα άγριο πτηνό, το οποίο κάθισε πάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει το βραχυκύκλωμα που αποτυπώθηκε στο βιντεοληπτικό υλικό.

 

Recommended For You

About the Author: efoni