«Μέρες Πολιτισμού» στον Δήμο Σαρωνικού

Τα φώτα του πολιτισμού ανάβουν ξανά μετά από μια δύσκολη περίοδο και ο Δήμος Σαρωνικού προσφέρει «Μέρες Πολιτισμού» για όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2021.

Ο Δήμος ανοίγει πολιτιστικούς χώρους, δημοτικές αίθουσες και θεατρικές σκηνές και δίνει χώρο στην ιστορική μνήμη και την ψυχαγωγία απολαμβάνοντας αγαπημένους καλλιτέχνες και στηρίζοντας έμπρακτα τον κλάδο του πολιτισμού που τόσο επλήγη από την πανδημία.

Εκδηλώσεις με επίκεντρο τα 200 χρόνια από τη Επανάσταση του 1821, εικαστικές εκθέσεις ονομαστών καλλιτεχνών, θέατρο σκιών, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και πλήθος ακόμη εκδηλώσεων αποτελούν τα κομμάτια ενός ξεχωριστού πολιτιστικού πάζλ που έχει καταρτισθεί για όλες τις κοινότητες του δήμου.

Για τους επόμενους μήνες, δημότες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις, που προσφέρει ο Δήμος Σαρωνικού με την αρωγή του ΝΠΔΔ Αριστόδικος και του προέδρου του Νίκου Πουλόπουλου καθώς και της Επιτροπής Πολιτισμού με επικεφαλής την Τίνα Κατσούλη.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις αναφέρει: «Το πρόγραμμα “Μέρες Πολιτισμού στον Δήμο Σαρωνικού” δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε εκδηλώσεις που αφορούν στον εορτασμό της Επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Για εμάς αυτή η επέτειος αποτελεί αφορμή για ιστορική έρευνα ανεξερεύνητων πτυχών του Αγώνα και ανάδειξή τους με σκοπό οι αγωνιστές της ελευθερίας, είτε απλοί χωρικοί της Αττικής, είτε ονομαστοί οπλαρχηγοί, να λάβουν τη θέση που τους αρμόζει στη συλλογική συνείδηση. Στόχος μας παραμένει να αναδειχθεί η συμβολή του τόπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, στην Επανάσταση του 1821. Σας περιμένουμε όλους!».

Διαβάστε το πρόγραμμα εδώ

Recommended For You

About the Author: efoni