Μάκης Βορίδης: «Kαρατομεί» τον δήμαρχο που απέλυε στελέχη ως Γκιουλενιστές

Οι απίθανες αποφάσεις και ενέργειες του Μουμίν Οντέρ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, οι οποίες δεν περιορίστηκαν στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας του Ιάσμου, όπου είναι δήμαρχος ο συγκεκριμένος, αλλά έφτασαν μέχρι την κεντρική πολιτική σκηνή. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με παρέμβασή του ζήτησε να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ανέθεσε στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα, να διερευνήσει τυχόν έκνομες ενέργειες από την πλευρά του Μουμίν Οντέρ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, η έκθεση που έχει συντάξει ο κ. Σάββας οδηγεί απευθείας σε «καρατόμηση» του δημάρχου Ιάσμου, καθώς έχει διαπιστώσει σωρεία παράνομων ενεργειών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει προχωρήσει σε 17 αιτιολογημένες ακυρώσεις αποφάσεων που έχει λάβει ο Μουμίν Οντέρ.

Η προβλεπόμενη διαδικασία για την παύση από τα καθήκοντά του έχει ήδη κινηθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εισαχθεί το θέμα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να διευθετηθεί η υπόθεση. Την ίδια ώρα, στον Ίασμο διαρκώς πληθαίνουν οι καταγγελίες και οι φωνές δυσαρέσκειας για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου δημάρχου.

Τελευταίο περιστατικό, η καταγγελία ενός πατέρα στην ιστοσελίδα Xronos.gr. Συγκεκριμένα, ο Φερχάτ Τζανέρ, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Διαπολιτισμικού Σχολείου Ιάσμου, «κατακερευνώνει» με τα λεγόμενά του τον Μουμίν Οντέρ. «Αυτή τη φορά θα μιλήσω ως γονιός που αγωνιά όχι μόνο για το παιδί του αλλά για όλα τα παιδιά του Δήμου μας. Μετά από αρκετούς μήνες έγινε επιτέλους Δημοτικό Συμβούλιο κι όλοι πιστεύαμε πως θα λυθούν τα θέματα των σχολείων. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Με τον δήμαρχο απόντα και δύο άπειρα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με σημαντικές όμως θέσεις (πρόεδρος και αναπληρώτρια δημάρχου) τα οποία μέλη δεν μπόρεσαν να δώσουν τις απαραίτητες απαντήσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο έληξε χωρίς να παρθεί κάποια απόφαση για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων. Ο πρώτος δημότης προτίμησε να φωτογραφίζεται στο τμήμα Ζωγραφικής παρά να αναλάβει την ευθύνη για όλη αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση και να προσπαθήσει να δώσει λύση! Θα το πω για άλλα μια φορά. Δεν μας αξίζει όλο αυτό, ούτε και στα παιδιά μας».

Recommended For You

About the Author: efoni