Λοβέρδος: Επιθετική και σαφής η απάντηση του ΠΑΣΟΚ – Δεν θα δώσω συνέχεια

Λήξαν θεωρεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ονοματολογία του νέου πρωθυπουργού ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια, μιλώντας πάντως για «αρκετά επιθετική» τοποθέτηση από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη.

«Θέλω αυτή η ιστορία να σταματήσει εδώ. Ο,τι είχαμε να πούμε σε επίπεδο πολιτικής ειπώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η δική μου παρέμβαση ήταν σαφής, η απάντηση από το κόμμα μου, που ήταν αρκετά επιθετική, ήταν επίσης σαφής», δήλωσε στο OPEN ο κ. Λοβέρδος.

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν έδωσα συνέχεια και δεν θα δώσω συνέχεια. Θεωρώ ότι όσα είχαν να ειπωθούν, ειπώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Και όταν ήμασταν πολύ μεγάλο κόμμα και τώρα που είμαστε το κόμμα που είμαστε -και που δεν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό- είχαμε το πλεονέκτημα των διαφορετικών μας απόψεων, αλλά όταν είχαμε κοινούς στόχους, όπως οι εκλογές, ήμασταν μαζί».

To χρονικό

Ολα ξεκίνησαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε έμμεση κριτική στην άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη για την επιλογή πρωθυπουργού μετά τις εκλογές.

«Οταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», είχε αναφέρει στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην βουλευτής.

 

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του Ν. Ανδρουλάκη να πει προ των εκλογών ποιον προτείνει για πρωθυπουργό. Και πρόσθεσε ότι «καταρχάς, το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης χώρας».

Είχε ακολουθήσει αιχμηρή απάντηση από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, τα οποία σχολίασαν: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο».

«Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται»

Χτες, ο κ. Λοβέρδος επανήλθε για το θέμα αυτό: ερωτηθείς αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο διαγραφής του, απάντησε πως «εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται» και συμπλήρωσε πως «δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να “φας” εύκολα, τέλεια και παύλα».

Απαντώντας σε σχόλιο ότι αυτό που είπε ακούγεται αλαζονικό και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δικαίωμα διαγραφής, σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε σε διαφορετική γραμμή, πρέπει να γίνει κάτι παρά πολύ σοβαρό».

 

«Εγώ δίνω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις και, μέσα από την παρουσία μου στη Βουλή, δίνω μια μάχη απόλυτης κριτικής σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση, με τις γραμμές του κόμματός μου και μέσα από τις τάξεις του κόμματός μου. Και πάω και πάρα πολύ καλά. Συνεπώς δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση και τη θεωρώ και απολύτως υποτιμητική για εκείνον που την κάνει, για όποιον την κάνει, όχι για μένα», επισήμανε χτες στον ΣΚΑΪ ο κ. Λοβέρδος.

«Ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη με άτυπη ενημέρωση μετά από αυτές τις νέες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου.

Recommended For You

About the Author: efoni