Λευτέρης Αυγενάκης: Eίχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία και το 2010

«Ήμουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος», σχολίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης λίγη ώρα μετά από τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο μοιάζει σαν να μπήκε σε μία… χρονομηχανή!

Τον Νοέμβριο του 2010 λίγο μετά την απόφαση του τότε προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να τεθεί εκτός ΚΟ, έλεγε: «Η εκλογή και εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι κληρονομική υπόθεση» ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα, σε συνέντευξή του συμπλήρωνε πως «όπως ανακοίνωσα κατά τη στιγμή της διαγραφής μου, τη βουλευτική έδρα που κατέχω, εγώ δεν την κληρονόμησα πριν καν γεννηθώ.

Η έδρα μου ως βουλευτή Ηρακλείου δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά. Ανήκει στον λαό του νομού Ηρακλείου, σε όσους με ψήφισαν, σε όσους με στήριξαν, σε όσους έκτοτε ήρθαν κοντά μου»!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, λοιπόν, διαγράφεται για δεύτερη φορά από την ΚΟ ομάδα της ΝΔ, μέσα σε μιάμιση δεκαετία, μόνο που οι αφορμές είναι τελείως διαφορετικές. Το 2010 τα κριτήρια ήταν καθαρά πολιτικά ενώ τώρα έχουν να κάνουν με τη βίαιη συμπεριφορά και την κατακριτέα κίνησή του απέναντι σε εργαζόμενο.

Το 2010 είχε στηρίξει, όντας ακόμη βουλευτής της ΝΔ, την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τη δημιουργία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Αυτό είχε αποτελέσει την καλύτερη αφορμή για τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο δεν βρίσκονταν στην ίδια γραμμή, ώστε να του ανοίξει την πόρτα της εξόδου.

Τότε ο κ. Αυγενάκης αποχώρησε και από το κόμμα και εντάχθηκε στη Δημοκρατική Συμμαχία. Όχι για πολύ βέβαια, καθώς όταν το 2012 η ΔΗΣΥ συμπορεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία, ήταν ανάμεσα στα στελέχη που εντάχθηκαν στη ΝΔ.

Recommended For You

About the Author: efoni