Κυριάκος Μητσοτάκης: Από αύριο σε ισχύ το Ψηφιακό Πιστοποιητικό

Την ενεργοποίηση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού από αύριο Τρίτη 01/06/2021 ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το καλοκαίρι και αναφέρθηκε και στην υλοποίηση της ομάδας για την προστασία των πανεπιστημίων.

«Από αύριο η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. Δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι: «Πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι».

Ενεργοποιείται η ομάδα φύλαξης πανεπιστημίων

«Σε λίγο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων. Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει. Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα είπε: «Είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε: «Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή. Και γι’ αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα».

Recommended For You

About the Author: efoni