Κρυονέρι: Παραλίγο τραγωδία από άνδρα που κυνηγούσε αγριογούρουνα- Τι δήλωσε ο Δήμαρχος της περιοχής

Κάτοικος στο Κρυονέρι είχε βγει… για κυνήγι χθες αργά το βράδυ στη περιοχή του, αναζητώντας την αγέλη των αγριογούρουνων που κατεβαίνουν μέχρι τον Διόνυσο αναζητώντας τροφή.

Όταν αντελήφθη ότι τα αγριογούρουνα βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από εκείνον έβγαλε την καραμπίνα του και άρχισε να τα καταδιώκει πυροβολώντας προς το μέρος τους. Όμως η απροσεξία του παραλίγο να οδηγήσει σε τραγωδία καθώς από τα σκάγια του όπλου τραυματίστηκε μια γειτόνισσα του που είχε βγει από το σπίτι της για να δει τι συνέβαινε.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη επιτόπου. Πρόλαβε να σκοτώσει ένα αγριογούρονο και να τραυματίσει ακόμη ένα.

Πρέπει να επισημανθεί πως η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια ενώ σε αρκετές περιοχές, τόσο στη Πελοπόννησο, όσο και στη Μακεδονία έχει επανειλημμένα ζητηθεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Το Κρυονέρι τα βράδια μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη»

Η υπεύθυνη φιλοζωϊας του δήμου Διονύσου, Μαρία Αντωνοπούλου , έκανε λόγο για εμπόλεμη ζώνη.

«Χωρίς δόση υπερβολής τα βράδια, ειδικά τώρα που λείπει αρκετός κόσμος σε διακοπές, φοβάσαι να βγάλεις το σκύλο σου βόλτες στις ρεματιές του Κρυονερίου από τους πυροβολισμούς. Λες και βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη. Αν και ο δήμος Διονύσου έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους δημότες ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί λαθροθηρίες, υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν δυστυχώς, λες και δεν έχουν λεφτά να πάνε στο κρεοπωλείο να αγοράσουν κρέας».

Δήλωσε έκανε και ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Kαλαφατέλης με αφορμή τον ελαφρύ τραυματισμού κατοίκου στο πλαίσιο παράνομου κυνηγιού αγριόχοιρων το βράδυ της Τετάρτης 10/8 στην περιοχή του Κρυονερίου:

«Σε σχέση με το λυπηρό περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου στο Κρυονέρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας κατοίκου του Δήμου μας από σκάγια, στο πλαίσιο παράνομου κυνηγιού αγέλης αγριόχοιρων από άλλο κάτοικο της περιοχής, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και καταδικάζω απερίφραστα το συμβάν που παρά λίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο, για οποιοδήποτε λόγο, τη ζωή συμπολιτών μας.

Ως Δήμος Διονύσου καλούμε τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν προς κάθε κατεύθυνση για την πιστή εφαρμογή του νόμου. Παράλληλα καλούμε τα Δασαρχεία Πεντέλης και Πάρνηθας και τις άλλες υπηρεσίες της Πολιτείας να εκπονήσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο για τη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων και την απομάκρυνση των ζώων από τα όρια του Δήμου Διονύσου, προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον δυσάρεστες εξελίξεις, όπως τραυματισμούς πολιτών ή ακόμη και ανθρώπινες απώλειες».

Recommended For You

About the Author: efoni