Κορονοϊός: 2646 νέα κρούσματα – Άμεσο lockdown σε όλη τη χώρα

Σε 2.646 ανέρχονται τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (04/11) ο ΕΟΔΥ – Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων.

Το τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, νεκρούς και διασωληνωμένους από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός φαίνεται πως οδηγεί την χώρα σε νέα μέτρα με το lockdown να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Τα 2646 νέα κρούσματα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός προκαλούν πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους και είναι διάσπαρτα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ραγδαίες εξελίξεις – Άμεσο lockdown ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι της Πέμπτης (5.11, 12:00) θα προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση των πολιτών, όπου θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Στην ενημέρωση θα δώσει το «παρών» και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ θα υπάρξουν και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει lockdown όχι μόνο στην Αττική αλλά συνολικά σε όλη τη χώρα.

Η εξέλιξη της πανδημίας τις τελευταίες ώρες και η εισήγηση των λοιμωξιολόγων οδήγησαν σε αυτή την απόφαση που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι (12:00) της Πέμπτης (5.11).

Από τη στιγμή που οι επιστήμονες εμφανίζονται σίγουροι πως τα δεδομένα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα αν δεν προχωρήσουμε σε άμεση αυστηροποίηση των μέτρων, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος για ένα νέο γενικό lockdown σε όλη την Ελλάδα.

Εξάλλου, ακόμα κι αν είχε αποφασιστεί να ανακοινωθεί καραντίνα μόνο στις κόκκινες περιοχές επί της ουσίας θα ήταν ένα – σχεδόν – πανελλαδικό locdown. Η χώρα θα ήταν έτσι κι αλλιώς ένα βήμα από το ολικό «κλείδωμα», καθώς ήδη 18 περιοχές της χώρας είναι στο επίπεδο Β, της αυξημένης επιτήρησης, ενώ δυο (Θεσσαλονίκη, Σέρρες) έχουν περάσει στο «γκρι» επίπεδο του συναγερμού.

Το πανελλαδικό lockdown, λοιπόν, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας και η ισχύς των νέων μέτρων θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Παρασκευής (6.11).

Recommended For You

About the Author: efoni