Κορονοϊός: Στην Αττική την Δευτέρα τα πρώτα self- tests

Στην Αττική θα βρίσκονται από την προσεχή Δευτέρα τα πρώτα self- tests, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr. Θα ακολουθήσει η διανομή τους σε όλη την επικράτεια.

Οι προμηθευτές φέρονται να είναι η Roche καθώς και μια Κινέζικη Εταιρία.

Κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη,  ανέφερε ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προσθέτοντας ότι τα self-tests αποτελούν βασικό εργαλείο για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Προανήγγειλε, δε, ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το συνολικό πλαίσιο των self-tests, τα οποία χαρακτήρισε συμπληρωματικό όπλο. Η ίδια τόνισε ότι η διάθεση των self-tests στα φαρμακεία θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, ενώ η τροφοδοσία θα γίνει σταδιακά.

Οι ανακοινώσεις

Αύριο, Παρασκευή, πιθανότατα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το πλαίσιο για τη διανομή και τη χρήση των self tests.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα παρουσιαστεί και βίντεο, ώστε να αποσαφηνιστεί ο τρόπος χρήσης τους από τους πολίτες.

Τα ατομικά τεστ θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών μέσω φαρμακείων, με προτεραιότητα την εκπαιδευτική κοινότητα. Υπενθυμίζεται ότι κάθε πολίτης θα δικαιούται έως 4 test δωρεάν τον μήνα, ένα ανά εβδομάδα.

Όπως έχει διαμηνυθεί, τα self test αποτελούν μέτρο – κλειδί για το σταδιακό άνοιγμα κοινωνίας και αγοράς.

Σχετικά με τα πρώτα βήματα σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού που ανακοινώθηκαν χθες, οι ίδιες πηγές μιλούν για μια «νέα συμφωνία εμπιστοσύνης» με τους πολίτες, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρχει μια καλύτερη ευθυγράμμιση με τα μέτρα προστασίας.

Υπογραμμίζεται δε πως όσο προχωράμε σε μεγαλύτερες «βαλβίδες αποσυμπίεσης», τόσο θα πρέπει να υπάρχει και μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες, με το προσεχές Σαββατοκύριακο να αποτελεί το πρώτο κρας τεστ προς αυτή την κατεύθυνση.

Αποσύρθηκε η διάταξη για τα φαρμακεία

Τα φαρμακεία θα πωλούν εφεξής rapid test και θα διαθέτουν δωρεάν self test. Δεν θα διενεργούν όμως οι φαρμακοποιοί κανένα από τα τεστ αυτά, σύμφωνα με τη διάταξη που περιελήφθη στο νομοσχέδιο με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία, στην τελική της μορφή

Recommended For You

About the Author: efoni