Κορονοϊός: ΣΟΚ με τα ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο

Στο υπουργείο Υγείας διεξήχθη σήμερα  Πέμπτη 30/3, η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Είναι σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί καθώς η πανδημία είναι σε έξαρση υπουγράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός καθώς καταγράφεται αύξηση των νέων νοσηλειών.

“Η πίεση στα νοσοκομεία δεν είναι αυτή που ήταν στα μεγάλα κύματα, αλλά υπάρχει μία πίεση”, είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα.

“Υπάρχει σταθεροποίηση αλλά με σαφή μετακίνηση των κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο που φτάνουν τα 176.000”, είπε από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι επικρατεί η παραλλαγή Όμικρον, ενώ ανησυχεί η διάμεση ηλικία κρουσμάτων που πλέον είναι τα 41 έτη.

Η κα Παπαευαγγέλου σημείωσε επίσης ότι δεν θα γίνει καμία νέα άρση μέτρου μέχρι το τέλος Απριλίου – Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να προσέχουν περισσότερο είπε και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο τσιόδρας στην Επιτροπή διατηρείται στο  ακέραιο η προστασία του εμβολίου έναντι της νόσησης. «Είναι λάθος όσοι λένε ότι δεν χρειάζεται να εμβολιαστυούν επειδή έχουν νοσήσει» σημείωσε η καθηγήτρια.

Recommended For You

About the Author: efoni