Κορονοϊός: Πρόβλεψη Τζανάκη για 30.000 κρούσματα

Αυξημένος αναμένεται να είναι σήμερα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, με τα μοντέλα του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη να δείχνουν μεταξύ 17.000 και 22.000 νέων μολύνσεων.

Ο ίδιος μίλησε για αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι κατά την κορύφωση του πανδημικού κύματος που διανύουμε τώρα τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν τις 30.000.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η ανοδική πορεία θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μια σχετική πίεση σε απλές κλίνες των νοσοκομείων και θα αυξηθούν οι θάνατοι. «Ήδη έχουν τετραπλασιαστεί οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 80 έχουν φτάσει 250».

 

Κάλεσε τους πολίτες εάν κολλήσουν να το δηλώνουν και να μην πηγαίνουν σε εκδηλώσεις κοινωνικές ακόμα και με απλό συνάχι, καθώς ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν από τα συμπτώματα για ποιον ιό πρόκειται.

Για την τέταρτη δόση, παρότρυνε όσους είναι άνω των 60 ή έχουν υποκείμενα νοσήματα να το κάνουν και όσους είναι μεταξύ 50 και 60 να το σκεφτούν.

«Κάτω από 50, όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις ή τρεις δόσεις συν νόσο και δεν έχει σοβαρά προβλήματα ή έχει καλά ρυθμισμένα συνοδά νοσήματα, μια υπερτασούλα, λίγο θυρεοειδή, κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να έρθει να κάνει το εμβόλιο. Δεν υπάρχει πουθενά, κανένα εύρημα που να λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποια ωφέλεια εξ αυτού», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Recommended For You

About the Author: efoni