Κορονοϊός: Οι 3 προϋποθέσεις για να τελειώσει η πανδημία

Για τον πορεία της πανδημίας στην χώρα, την μετάλλαξη Όμικρον και τον εμβολιασμό μίλησε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ανοσιακή απόκριση μετά το εμβόλιο φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από την φυσική ανοσία, ενώ αναφέρθηκε στην μεγάλη ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται. Σημείωσε ότι τα εμβόλια δουλεύουν αποτελεσματικά στο να αποφύγουμε την βαριά νόσηση και νοσηλεία.

Παράλληλα, μιλώντας στον ANT1, υπογράμμισε τις τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε με την πανδημία. Όπως είπε το πρώτο είναι να αναπτυχθεί η ανοσία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεύτερον, να καλύψει η ανοσιακή απόκριση που αναπτύσσουμε την μετάλλαξη Δέλτα και τρίτον να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός σε πολυπληθή κράτη όπως η Αφρική.

Ανέφερε ακόμα πως υπάρχουν δεδομένα ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Όμικρον καλύπτει την πιθανότητα να νοσήσουμε και από την Δέλτα. Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός και τόνισε ότι δεν είναι μια αθώα γρίπη αν κολλήσουμε την μετάλλαξη Όμικρον.

Recommended For You

About the Author: efoni