Κορονοϊός: Ξεκινούν άμεσα οι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαια με έξι εταιρείες. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί ήδη πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου. Υπάρχει επιτέλους φως στο τέλος του τούνελ», επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην Ευρωβουλή.

«Τα εμβόλια είναι σημαντικά, αλλά αυτό που μετράει είναι οι εμβολιασμοί. Τα κράτη μέλη πρέπει να ετοιμαστούν τώρα» διεμήνυσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Χάρη σε μια μείωση των κρουσμάτων Covid-19, η Γαλλία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών που επιβάλλονται στον πληθυσμό της, μια στρατηγική μικρών βημάτων που έχει υιοθετηθεί και από άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης ενόψει των Χριστουγέννων, ενώ η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποιεί εναντίον μιας υπερβολικά γρήγορης χαλάρωσης των μέτρων.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε σήμερα να μην χαλαρώσουν υπερβολικά γρήγορα τα μέτρα του lockdown και δήλωσε, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πως υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί ένα τρίτο κύμα μολύνσεων.

«Ξέρω ότι ιδιοκτήτες καταστημάτων, μπάρμεν και σερβιτόροι θέλουν να λήξουν οι περιορισμοί. Όμως πρέπει να διδαχθούμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν. «Η υπερβολικά γρήγορη και υπερβολικής έκτασης χαλάρωση δημιουργεί κίνδυνο για ένα τρίτο κύμα μετά τα Χριστούγεννα», υπογράμμισε η επικεφαλής της Κομισιόν απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές.

Στη Γαλλία, αν η επιδημιολογική κατάσταση εξακολουθήσει να βελτιώνεται, το lockdown θα αρθεί στις 15 Δεκεμβρίου και θα αντικατασταθεί από μια πανεθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 07:00 με εξαίρεση τις βραδιές της 24ης και της 31ης Δεκεμβρίου, κατά τις οποίες η κυκλοφορία θα είναι ελεύθερη, δήλωσε χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε ομιλία του προς το έθνος.

Recommended For You

About the Author: efoni