Κολωνός: Το μήνυμα στο κινητό της 12χρονης που έστειλε τη μητέρα της στη φυλακή

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για τη δυσώδη υπόθεση με τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς χθες οι δικαστικές αρχές έκριναν ως πολύ επιβαρυντικά τα στοιχεία που προέκυψαν εις βάρος της μητέρας του παιδιού, αποφασίζοντας την προσωρινή της κράτηση.

Η μητέρα του παιδιού, το οποίο υπέστη σεξουαλική βία από τον Ηλία Μίχο που κατηγορείται για τον βιασμό του και για το ότι το εξέδιδε επ’ αμοιβή και σε άλλους, κρίθηκε από ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι έχει βαριά ποινική ευθύνη –πέραν της τεράστιας ηθικής– για ό,τι συνέβη στο κοριτσάκι της.

Μετά την απολογία της κατηγορουμένης, που κράτησε πολύ λίγο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως τα επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον της ήταν συντριπτικά, η 37χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα και θα οδηγηθεί στις φυλακές γυναικών. Η ίδια αρνήθηκε τη βαριά κατηγορία που της έχει αποδοθεί για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, αλλά δεν μπόρεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να πείσει. Τα επιβαρυντικά στοιχεία που έκριναν και την προφυλάκισή της ήταν τόσο τα εμβάσματα που βρέθηκαν σε λογαριασμό της από «πελάτες» της ανήλικης με διάφορα μικροποσά, όσο και το γεγονός ότι το παιδάκι έλειπε από το σπίτι του ώρες ολόκληρες, προκειμένου να μπορεί να «ανταποκρίνεται» στα ραντεβού της φρίκης, τα οποία έκλεινε ο Μίχος μέσω ειδικής εφαρμογής στο Διαδίκτυο με διάφορους άνδρες, πέραν της δικής του προσωπικής συμμετοχής στις αποτρόπαιες πράξεις του βιασμού της.

 

Εκείνο όμως που «έκαψε» την 37χρονη μητέρα ήταν το γεγονός ότι βρέθηκαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μηνύματα από το ανήλικο παιδί προς τον Μίχο με το εξής περιεχόμενο: «Τα λεφτά στη μάνα μου». Η προσπάθεια της υπεράσπισής της να πειστεί η ανακρίτρια ότι η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού δεν ήξερε τίποτα για την εγκληματική δράση του Ηλία Μίχου και των άλλων δεν ευοδώθηκε. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της 37χρονης, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, προσήλθαν στην ανάκριση και είπαν ότι η μητέρα τους δεν γνώριζε τίποτα και μόλις έμαθε όσα είχαν συμβεί, έγινε έξαλλη. Υπέρ της κατηγορουμένης κατέθεσε και μία θεία του άτυχου παιδιού, που και εκείνη επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση της. Ωστόσο οι καταθέσεις αυτές δεν στάθηκαν ικανές να αναστρέψουν το κλίμα και έτσι η προφυλάκιση κρίθηκε αναγκαία. Να σημειωθεί ότι τα παιδάκια της οικογένειας έχουν, με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, οδηγηθεί σε προσωρινή φιλοξενία στο Χαμόγελο του Παιδιού, έως ότου η πολιτεία βρει μόνιμη λύση.

Οι έρευνες σε εξέλιξη

Σε ό,τι αφορά τους τρεις άνδρες που έχουν συλληφθεί για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της ανήλικης με αμοιβή (βαρύ κακούργημα), οι απολογίες τους θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη, αφού χθες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Την ίδια ώρα οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν όσοι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με το κοριτσάκι κακοποιώντας το.

Τα ραντεβού σε οίκο ανοχής

Σοκαριστική είναι μία από τις καταθέσεις που έχει δώσει η 12χρονη στις Aρχές για όσα αποτρόπαια και φρικτά βίωσε σε τόσο άγουρη ηλικία. Το κοριτσάκι, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της κατάθεσής του που έγινε γνωστό, περιγράφει πώς ο Ηλίας Μίχος –κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία εις βάρος του παιδιού– το εξέδιδε σε οίκο ανοχής ο οποίος βρισκόταν πολύ κοντά στον χώρο όπου είχε το μίνι μάρκετ. Το κοριτσάκι περιγράφει πώς γινόταν η επίσκεψη στον χώρο του οίκου ανοχής, όπου, όπως αναφέρει, ο Ηλίας Μίχος ερχόταν σε σεξουαλική επαφή μαζί του και στη συνέχεια άλλοι άνδρες που είχαν από τον ίδιο ενημερωθεί. Η 12χρονη αναφέρει πως δεν ξέρει αν κάποιος έπαιρνε χρήματα, πάντως δεν έδιναν τίποτα στην ίδια, ενώ φρίκη προκαλεί η όλη οργάνωση των αποτρόπαιων πράξεων εις βάρος του παιδιού από τον Ηλία Μίχο. Η κατάθεση έχει δοθεί, όπως προκύπτει από το περιεχόμενό της, με τη βοήθεια ψυχολόγου προκειμένου το κοριτσάκι να μπορέσει να περιγράψει τα απερίγραπτα. Δεν είναι η μόνη κατάθεση που υπάρχει στη δικογραφία. Εχουν δοθεί πολλές ακόμη για να καταφέρουν οι Αρχές να αντλήσουν όσο περισσότερα στοιχεία για εκείνους που, πλην του Μίχου, κακοποίησαν σεξουαλικά το ανήλικο.

Recommended For You

About the Author: efoni