Κικίλιας για εμβόλιο Astrazeneca: Πάνω από 20 χώρες συστήνουν «κανονικά τη β΄ δόση»

Μήνυμα για τον εμβολιασμό με εμβόλιο της Astrazeneca έστειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υπενθυμίζοντας ότι πάνω από 20 χώρες συστήνουν η δεύτερη δόση να γίνει κανονικά από όσους έχουν κάνει την πρώτη.

Με δήλωσή του από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης o Βασίλης Κικίλιας αρχικά τόνισε ότι «η εθνική αρχή εμβολιασμών είναι μια επιτροπή με εξαίρετους επιστήμονες που κάνει τη δουλειά με αφοσίωση και καθήκον και μετά από μελέτη επιστημονικών δεδομένων».

«Γνωρίζεται ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca όπως και χιλιάδες Έλληνες και έχουν προστατευθεί από τον κορονοϊό» συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

Όπως τόνισε «πάνω από 20 χώρες έτσι κι εμείς συστήνουν η β΄ δόση να γίνει κανονικά αφού έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες παρενέργειες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας «το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει σε ικανοποιητικό βαθμό και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε το τείχος ανοσίας που θέλουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα που αξίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι».

 

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα οι πολίτες για τους οποίους εκκρεμεί η δεύτερη δόση του εμβολίου της Astrazeneca είναι περίπου 500.000.

Recommended For You

About the Author: efoni