Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος κρύβεται, γιατί είναι ένοχος»

Μετά από τόσους μήνες ξεκίνησε η διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και του πατέρα Αντώνιου, ο οποίος παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο πατήρ Αντώνιος κλήθηκε χθες (23/2) να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα για όσα τον κατηγορούν. Ωστόσο, ο ίδιος δεν εμφανίστηκε αλλά έστειλε έγγραφο υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του, στο οποίο κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του με πρωταγωνιστή τον 19χρονο καταγγέλοντα.

Στο υπόμνημά του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προφανείς σκοπιμότητες, αυταπόδεικτα ψευδείς, αυτοαναιρούμενες καταγγελίες και ανύπαρκτη ποινική υπόθεση.»

Σε αυτό αναφέρθηκε η μητέρα του 19χρονου, που πρώτος κατέθεσε μήνυση κατά του ιερέα.

 

«Τα έχω χαμένα, δεν εμφανίστηκε στην Ευελπίδων. Περιμένω να ακούσω την απόφαση του Εισαγγελέα», είπε η μητέρα του 19χρονου, ενώ εμφανώς ταραγμένη τόνισε: «έχει το σθένος να εμφανιστεί, αφού ξέρει ότι είναι ένοχος; Είναι τρίτη-τέταρτη φορά που δεν εμφανίστηκε; Αυτό δεν λέει κάτι;»

«Μιλάω με το παιδί μου και αυτό που το ενδιαφέρει είναι να δικαιωθεί και να σωθούν κι άλλα παιδιά. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει να αφήνουν τους βιαστές ελεύθερους να βιάζουν ξανά», προσέθεσε η μητέρα.

Η καταγγελία του 19χρονου ήταν αυτή που οδήγησε και στον δεύτερο καταγγέλλοντα, ένα 15χρονο παιδί που κατέθεσε ότι κακοποιήθηκε στην δομή του Βόλου.

Στη μήνυση που κατέθεσε η μητέρα του 15χρονου, αναφέρεται πως, «ο πατέρας Αντώνιος ασέλγησε σε βάρος του τουλάχιστον δέκα φορές! Τον έσερνε από δομή σε δομή, τον παρέσυρε σε ερημικές παραλίες και εκτόνωνε στο παιδικό του κορμί αρρωστημένα ένστικτα και φαντασιώσεις».

Recommended For You

About the Author: efoni