Κηδεία Τζώρτζη Μονογυιού: Ραγίζουν καρδιές στη Μύκονο

Ραγίζουν καρδιές το μεσημέρι της Τρίτης στη Μύκόνο και συγκεκριμένα στην εκκλησία του Αγίου Λουκά στην οποία μεταφέρθηκε η σορός του Τζώρτζη Μονογυιού προκειμένου συγγενείς και φίλοι να του πουν το τελευταίο αντίο μετά τον τραγικό θάνατό του σε τροχαίο δυστύχημα την περασμένη Πέμπτη στη Βούλα.

Συντετριμμένη η οικογένειά του πήρε το πρωί το πλοίο της γραμμής συνοδεύοντας για τελευταία φορά το παιδί τους στο νησί που τόσο αγάπησε, τη Μύκονο.

Μόλις πάτησαν στο νησί όλοι λύγισαν. Τραγική φιγούρα η μητέρα του, Ελένη Ξυδάκη. «Γιώργη μου, που είσαι αγοράκι μου;», ο σπαραγμός της μητέρας του Τζώρτζη Μονογυιού ράγισε ακόμα και τους πιο δυνατούς έξω από τον ναό του Αγίου Λουκά στη Μύκονο, όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν μια και είκοσι το μεσημέρι όταν η νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό του 45χρονου επιχειρηματία έφτανε στον ιερό ναό. Εκείνη τη στιγμή ήταν που όλοι λύγισαν. Οι σπαρακτικές φωνές της μητέρας του Τζώρτζη Μονογιού, «έσκισαν» την απόκοσμη σιγή που επικρατούσε έξω από την εκκλησία.

«Παιδί μου! Γιώργη μου!» φώναζε η μητέρα του επιχειρηματία που ανέβαινε με την βοήθεια της κόρης της Κατερίνας Μονογυιού τα σκαλιά που οδηγούν στην εκκλησία αλλά και στο κοιμητήριο. «Πού είσαι αγοράκι μου; Δεν μπορώ Παναγίτσα μου», έλεγε με τον πόνο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της η Ελένη Ξυδάκη.

Δείτε το βίντεο

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η κυρία Μονογυιού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Γιώργο και τον Ανέστη, τους φίλους του αδερφού της, «που ήταν αυτοί οι άνθρωποι που απεγκλώβισαν την Αθηνά και έβγαλαν και τον αδερφό μου να κοιμάται», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Τζώρτζης απλά έφυγε, απλά πήγε σε μια άλλη διάσταση. Το σώμα του είναι εδώ, η ψυχή του είναι κοντά στον Χριστό», είπε στους δημοσιογράφους, και κατέληξε: «Σας ευχαριστώ που σεβαστήκατε τη στιγμή».

Πηγή βίντεο: newsit.gr

Recommended For You

About the Author: efoni