Κεραμέως: Δεν θα ανοίξουν πριν το Πάσχα Γυμνάσια και Δημοτικά

Πριν από το Πάσχα δεν θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε συγκεκριμένα ότι η αρχή έγινε με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων, αλλά στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα – βήμα. «Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως και γι’ αυτό μέχρι και την περίοδο του Πάσχα θα συνεχιστεί κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις υπόλοιπες ηλικίες. Άλλωστε, επανέλαβε ότι τα Λύκεια έχουν μείνει κλειστά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Την ίδια ώρα το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, με μέτρα και υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, έδωσε χθες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία είχε καταθέσει πλήρες σχέδιο για την ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλή επάνοδο των μαθητών στις φυσικές τους τάξεις, με προτεραιότητα την Γ’ λυκείου, λόγω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η απόφαση της επιτροπής ελήφθη πάντως κατά πλειοψηφία με ψήφους 18 έναντι 9 καθώς ορισμένα μέλη της εξέφρασαν επιφυλάξεις για το άνοιγμα σχολικών μονάδων παράλληλα με το λιανεμπόριο και την ανησυχία τους για την αύξηση της κινητικότητας και τον κατά συνέπεια κίνδυνο περαιτέρω διάδοσης του ιού.

Μάλιστα ένας εξ αυτών που μειοψήφησαν ήταν ο εμβληματικός καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει μία τέτοια απόφαση, καθώς και για το γεγονός της αυξανόμενης πίεσης στο σύστημα υγείας ενώ ακόμα δεν είναι γνωστές οι επιπτώσεις που θα έχει στον αριθμό των κρουσμάτων το άνοιγμα των καταστημάτων από προχθές, Δευτέρα.

Recommended For You

About the Author: efoni